1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erzurum Kongresi'nin Yapıldığı Tarihi Bina Restore Edilecek
Erzurum Kongresinin Yapıldığı Tarihi Bina Restore Edilecek

Erzurum Kongresi'nin Yapıldığı Tarihi Bina Restore Edilecek

Erzurum İl Özel İdaresi, tarihi Kongre binası ile Şeyhler Hamamı ve bünyesindeki Külhancı Baba Türbesi'nin restorasyon çalışmalarını başlattı.

A+A-

Erzurum İl Özel İdaresi, tarihi Kongre binası ile Şeyhler Hamamı ve bünyesindeki Külhancı Baba Türbesi'nin restorasyon çalışmalarını başlattı. Çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yazıcı, TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı'ndan sağlanan ödenekle, 1919 yılında Atatürk'ün katılımıyla Erzurum Kongresi'nin gerçekleştirildiği tarihi binanın restorasyon, restitüsyon ve rölöve çalışmalarının başlatıldığını söyledi. Yazıcı, bu amaçla Kongre binasının yıl sonuna kadar turizme kapatıldığını ifade etti. Kongre binası restorasyon çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanacağını anlatan Yazıcı,"Milli Saraylar Daire Başkanlığı'na restorasyon için ödenek göndermesindern dolayı müteşekkiriz. Türk ve Erzurum tarihinde önemli bir yere sahip bulunan Kongre binasının restorasyonu aslına sadık kalınarak gerçekleştirilecek. 16 Aralıkta restorasyon çalışmaları tamamlanarak tarihi binamız yeniden müze olarak hizmete açılacak." diye konuştu. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Kongre binasındaki eserlerin ise geçici olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait depolara aktarıldığını kaydetti.

TARİHİ HAMAM VE KÜLHANCI BABA TÜRBESİNİ KURTARIYORUZ
İl Özel İdaresi olarak ilk kez sivil bir tarihi eseri restorasyon programlanına aldıklarına da dikkat çeken Yazıcı,"Şehrimizin tarihi taşınmaz varlıkları arasında önemli yer tutan Şeyhler Hamamı ve içerisindeki Külhancı Baba Türbesi'nin restorasyonunu üstlendik. İl Özel İdaresi tarihinde ilk kez mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait bir türbe ve hamamı restore ettirecek. Bu sayede tarihi hamamı ve Külhancı Baba Türbesi'ni kurtarıyoruz." diye konuştu. Yazıcı, hamamın restorasyon sonrasında kültür, sergi ve galeri merkezi olarak hizmet sunacağını da sözlerine ekledi. CİHAN

Erzurum Kongresi'nin yapıldığı tarihi bina restore edilecek

Erzurum Kongresi'nin yapıldığı tarihi bina restore edilecek

Erzurum Kongresi'nin yapıldığı tarihi bina restore edilecek

Erzurum Kongresi'nin yapıldığı tarihi bina restore edilecek

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.