1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Erzurum'da 250 Kişiye Proje Yazma Eğitimi Aldı
Erzurumda 250 Kişiye Proje Yazma Eğitimi Aldı

Erzurum'da 250 Kişiye Proje Yazma Eğitimi Aldı

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) tarafından düzenlenen 'Proje Meydanı' eğitimlerine katılan 250 kişiye sertifikaları törenle verili.

A+A-

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) tarafından düzenlenen 'Proje Meydanı' eğitimlerine katılan 250 kişiye sertifikaları törenle verili.

DASİDEF Konferans Salonu'nda gerçekleşen törene kursiyerler ve eğitmenler katıldı. Eğitimleri başarıyla tamamlayan 250 kişi, sertifikalarını DASİDEF Başkanı Osman Dolar’ın elinden aldı. Dereceye giren kursiyerler ise ödüllendirildi.

        Konuyla ilgili DASİDEF'ten yapılan açıklamada, “TRA1 Bölgesi Turizm Potansiyelinin, Girişimciliğin, İnsan Kaynaklarının Araştırılması ve Geliştirilmesi Projesi, tanıtımı yapılarak turizm sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin ve genç girişimcilerin ortak hareket etmesi sağlanmıştır. Proje tanıtımından sonra 250 KOBİ inovasyon uygulamaları ve örnekler, inovatif fikir üretme ve öneri sistemleri eğitimleri almıştır. Bu eğitimler her bir grup için toplam 66 saat sürmüştür. Toplam 10 gruba 660 saat inovasyon eğitimi verilmiştir. Proje yarışması gençlere yönelik proje hazırlama eğitimleri verilmiştir. Toplam 250 genç girişimciye 10 grup olmak üzere her gruba 40 saat toplam 400 saat Proje Çevrimi Yönetimi (PCM) eğitimi verilmiştir. Bu eğitimler, girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, iş planı kavram ve öğeleri, mantıksal çerçeve hazırlama, bütçe hazırlama şeklinde düzenlenmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Toplantıya katılan Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) İzleme Değerlendirme Birimi Başkanı Erdal Çelik bölgede proje kültürünün oluşturularak açılan hibe çağrılarına daha fazla proje hazırlanması açısından eğitimin çok önemli bir boşluğu doldurduğu ifade etti.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.