1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erzurum'da Gelecek Kış Hazırlıkları Başladı
Erzurumda Gelecek Kış Hazırlıkları Başladı

Erzurum'da Gelecek Kış Hazırlıkları Başladı

Erzurum İl Özel İdaresi gelecek kış mevsiminde karla mücadele çalışması daha hızlı ve etkin gerçekleştirmek amacıyla makine parkına 9 yeni araç kattı.

A+A-

Erzurum İl Özel İdaresi gelecek kış mevsiminde karla mücadele çalışması daha hızlı ve etkin gerçekleştirmek amacıyla makine parkına 9 yeni araç kattı.

    Uzun ve şiddetli bir kıştan yeni çıkan Erzurum, gelecek kışın hazırlıklarına başladı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yazıcı, gelecek kış mevsiminin hazırlıklarını başladıklarını ifade etti. Yazıcı, geçen kış mevsiminde il genelinde 883 köy ve 553 mezranın yolunu 112 araç ve 131 personelle açtıklarını dile getirdi. Yazıcı, büyük dağınık bir coğrafi alana sahip olmasından dolayı Erzurum'da karla mücadele çalışmalarının kışın hayati önem taşıdığına dikkat çekti.

    Karla mücadele kapsamında daha hızlı, etkin ve başarılı bir çalışma ortaya koymak için 9 adet greyder, dozer ve kamyon kiraladıklarını hatırlatan Yazıcı, "Yorucu ve uzun bir kıştan yeni çıktık. Kurum olarak vatandaşlarımızın gelecek kış mağduriyet yaşmamaları için geçen hafta içerisinde gelecek kış mevsiminde kullanılmak üzere makina parkımıza 9 araç daha kattık. Malum gelecek yıl, il özel idareleri lağvedilip, büyükşehir belediyelerine katılacak. Biz de ödeneklerimizi daha verimli kullanmak için bu araçları kurum bünyesine kattık." diye konuştu.

    BU KIŞ TELEFONLAR AZ ÇALDI

    İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yazıcı, geçen kış sezonunu başarılı bir çalışma dönemi ile kapattıklarını anlattı. Yazıcı, geride kalan kış mevsiminde karla mücadelede 16 milyon lira harcadıklarını işaret etti. Bin 453 köy ve mezra yolunda geçen kış toplamda 44 bin kilometre karla mücadele gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Yazıcı,"Her kış köy muhtarları, köylüler yollarının açılması için tarafıma ve ilgili birimlere sayısız telefon açardı. İlk kez geçtiğimiz kış mevsiminde yok denecek kadar az kişi telefonla arayarak yollarının açılmasını talep etti. Bu da karla mücadelede ne kadar çok başarılı bir çalışma ortaya koyduğumuz gösternmesi açısından önemli bir gösterge." dedi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.