1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Erzurum’dan Güneydoğu’ya 'Hepimiz Kardeşiz' Demek İçin Gittiler
Erzurum’dan Güneydoğu’ya Hepimiz Kardeşiz Demek İçin Gittiler

Erzurum’dan Güneydoğu’ya 'Hepimiz Kardeşiz' Demek İçin Gittiler

Erzurum Kültür ve Eğitim Vakfı (EKEV) Sosyal Projeleri Destekleme (SODES) programı kapsamında 54 öğrenciye Diyarbakır, Şanlıurfa ve Gaziantep’i gezdirecek.

A+A-

Erzurum Kültür ve Eğitim Vakfı (EKEV) Sosyal Projeleri Destekleme (SODES) programı kapsamında 54 öğrenciye Diyarbakır, Şanlıurfa ve Gaziantep’i gezdirecek. Gezinin sloganı ise 'Hepimiz Kardeşiz' olacak.

Konuyla ilgili açıklama yapana EKEV Genel Sekreteri Arif Karataş, amaçlarının hem öğrencilere farklı şehirlerin kültürünü tanıtmak hem de onların güzel zaman geçirmesini sağlamak olduğunu ifade etti.

Karataş, “Güneydoğu gezisi için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki öğrenci ve öğretmenlerinin katılımıyla 54 kişilik grup Yakutiye Medresesi önünden hareket etti.” dedi. Öğrencilerin Diyarbakır, Şanlıurfa ve Gaziantep’teki tarihi yerleri, doğal güzellikleri ve kültürel yerleri gezerek Erzurum’a dönecekleri bilgisini veren Karataş, “Gidilen yerlerde öğrencileri sivil toplum kuruluşları karşılayacak, misafir edecekler ve ikramlar yapacaklar. Bu gezi sayesinde ilk defa gördükleri yüzlerle tanışacaklar ve şehir dışına ilk defa çıkarak yeni yerleri keşfedecekler. Bir yıllık eğitim ve öğretim yorgunluğunu ‘Hepimiz Kardeşiz' gezisiyle üstlerinden atacaklar.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.