1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Esad Kürt Yönetimi ile temas kurmak istedi
Esad Kürt Yönetimi ile temas kurmak istedi

Esad Kürt Yönetimi ile temas kurmak istedi

İç ve dış siyasetin baskısıyla sıkışan Esad, IKBY ile bir araya gelebilmek için İran’ın aracılığına başvurdu.

A+A-
Suriye'de iç ve dış siyasetten sıkışan Beşşar Esad'ın Moskova yönetimi aracılığı ile Batı'ya yumuşama sinyalleri verme hazırlıklarını sürdürürken bir yandan da Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile bir araya gelme çabası içine girdiği öğrenildi. İran Meclis Başkanı Ali Laricani, IKBY'ye Esad'ın özel isteğini iletmek üzere dört gün önce Erbil'e geldi. Laricani'nin "Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile sizi bir araya getirmek istiyoruz" mesajına Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin kesin bir dille "Hayır görüşmeyeceğiz" dediği kaydedildi. 
 
BATI'YA GÖZ MÜ KIRPIYOR?
 
Dört gün önce sürpriz bir şekilde Erbil'e gelen İran Meclis Başkanı Ali Laricani'nin Irak Kürdistan Bölgesi ziyaretinin perde arkasına Yeni Şafak ulaştı. Laricani'nin Erbil temasları sırasında bölgesel dengeleri altüst edecek bir aracılık için geldiği ortaya çıktı. Üç yıldan bu yana ülkesindeki milyonlarca insanı sefalete sürükleyen ve yüzbinlerce insanın ölümünden doğrudan sorumlu olan Esad'ın hem iç siyasette, hem de dış politikada girdiği darboğazı aşmak için Moskova ve Tahran'dan destek istediği ortaya çıktı. 
 
ESAD REFORM HAZIRLIĞINDA..
 
Arabuluculuk için devreye giren Laricani'nin Erbil ziyaretine İran derin devletinin önemli isimlerinin de refakat ettiği öğrenildi. Laricani'nin, IKBY Başkanı Mesut Barzani ile yaptığı görüşmede "Kürtler bölgenin önemli aktörü" vurgusunu yaparak, "Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile sizi bir araya getirmek istiyoruz. Esad yönetimi önümüzdeki günlerde Kürt sorununun çözümü için önemli bir reform hazırlığı içinde" mesajını ilettiği belirtildi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.