1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Esafed’in Somali İçin Hazırladığı Yönetmelik Onaylandı
Esafed’in Somali İçin Hazırladığı Yönetmelik Onaylandı

Esafed’in Somali İçin Hazırladığı Yönetmelik Onaylandı

Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED) tarafından Somali için hazırlanan Tıpta Uzmanlık Yönetmeliği onaylandı.

A+A-

Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED) tarafından Somali için hazırlanan Tıpta Uzmanlık Yönetmeliği onaylandı. Onay imzasını ESAFED’e yaptığı ziyaret sırasında atan Somali Sağlık Bakanı Marian Kasım, “Somali için yaptıkları hizmetler o kadar büyük ki ifade edecek kelime bulamıyorum.” dedi. Aynı zamanda ESAFED üyesi olmaktan büyük onur duyduğunu kaydeden Kasım, “Herhangi biriniz Mogadişu’ya geldiğinde, sokaklarda Türk halkına sevginin ne kadar büyük olduğunu görecektir. Biliyoruz ki Türklerin bize gelmesinin tek bir sebebi var, o da yardım.” diye konuştu. Bakan Kasım, Somali’de düzenlenecek sempozyum için de teşekkür etti ve bütün imkanlarını seferber edeceklerini söyledi.

ESAFED İcra Kurulu Başkanı Dr. Haluk Özpolat ise yaptığı konuşmada Somalililer kardeşlerimiz uzun süreden beri devam eden acil ve poliklinik hizmetlerini, daha sistematik halde hastane hizmetlerine dönüştürme çabalarının başladığını anlattı. Dr. Özpolat, “Somali’de tıpta uzmanlık çalışması başlatmak üzere hazırlamış olduğumuz yasal mevzuat ve eğitim müfredatı, Sayın Bakan'a ve Somali hükümetine sunulmuş ve onaylanmış durumdadır. Şimdi ağustos ayı itibariyle yepyeni bir sürece girmiş bulunmaktayız. Bu aşamada hastanemizi tamamlayarak Somalili kardeşlerimizin hizmetine sunmak üzereyiz inşallah.” ifadelerini kullandı.

Ağustos ayında düzenlenecek 1. Uluslararası Somali Sağlık Sempozyumu’nun hazırlıklarını yaptıklarını da anlatan Özpolat, şöyle devam etti: “Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda, Somalili kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gözönünde bulundurduk ama sizin buraya ilk teşrifiniz anından itibaren çalışmalarımızdaki şevk ve gayretimiz çok daha farklı bir boyuta gelmiştir." şeklinde konuştu. İki gün sürecek sempozyumu, İzmir Kâtip Çelebi (İKÇ) Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Bölümü Başkanı Doç. Dr. Erol Ünlüer ve Prof. Dr. Sefa Delikçi’nin hazırladığını aktaran Haluk Özpolat, İKÇ ve Şifa Üniversitesi’ne katkılarından dolayı teşekkür etti.

ESAFED tarafından Bakan Marian Kasım onuruna verilen akşam yemeğinda bir konuşma yapan İzmir İl Sağlık Müdürü Bedia Türkyılmaz da yapılanları yorumlamak için sözcüklerin yetersiz kaldığını söyledi: “Allah'ın rızasını hedefleyen insanlar olarak, hakka hizmeti önceleyen insanlar olarak sağlık hizmetine, insanlığımıza, bedenimize, fikrimize, aklımıza, eğitimimize kimlerin ihtiyacı varsa biz oradayız.”

Aynı zamanda Kalkınma ve Kamu Hizmetleri bakanlıkları görevlerini de yürüten Kasım’a, bir Osmanlı tablosu hediye edildi. CİHAN

ESAFED’in Somali için hazırladığı yönetmelik onaylandı

ESAFED’in Somali için hazırladığı yönetmelik onaylandı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.