1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Esandağ Ve Duracık Mezarları Başında Anıldı
Esandağ Ve Duracık Mezarları Başında Anıldı

Esandağ Ve Duracık Mezarları Başında Anıldı

MHP İzmir İl Teşkilatı, 12 Eylül askerî darbesi döneminde idam edilen ülkücü şehitler Halil Esandağ ve Selçuk Duracık’ı, ölüm yıldönümlerinde mezarları başında andı.

A+A-

MHP İzmir İl Teşkilatı, 12 Eylül askerî darbesi döneminde idam edilen ülkücü şehitler Halil Esandağ ve Selçuk Duracık’ı, ölüm yıldönümlerinde mezarları başında andı. Hacılarkırı Mezarlığı’ndaki anmaya MHP İl Başkanı Necat Karataş, il yönetimi, ilçe başkanları ve diğer partililerin yanısıra Duracık’ın annesi Birsen Duracık da katıldı. Aradan geçen 30 yıla rağmen gözyaşları dinmeyen anne Duracık, Karataş’la birlikte oğlunun mezarına karanfil koydu.

Yâsin okunmasının ardından idamları değerlendiren İl Başkanı Karataş, şunları söyledi: “Şu an mezarları başında bulunduğumuz kardeşlerimiz, Türklük ve İslamiyet adına mücadele veren, tam da bu sebeple düzmece belgelerle idam edilen kardeşlerimizdir. İşin acı tarafı, şehit edildikten bir yıl sonra kardeşlerimizin o davadan beraat etmiş olmasıdır. Ne acıdır ki bu ülkeyi o zaman bölme gayretinde olanlar, bugün siyaset yapıyor. Bugün geldiğimiz noktada hâlâ Türkiye’nin bölünmesiyle ilgili bir mücadele var. Türkiye’yi bölme gayretinde olan bir iktidar var. Dolayısıyla bugün sergilenen tablo, o günden daha farklı değildir. Eğer o gün bu mücadele verilmemiş olsaydı, bu ülke o dönem zaten bölünecekti. Bizler olduğumuz müddetçe, milliyetçi ülkücü hareket olduğu müddetçe bu ülkeyi kimse bölemeyecektir. Şehitlerimizden Allah razı olsun, nur içinde yatsınlar. Ruhları şâd, mekanları cennet olsun. Şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız, unutturamayacaklar.” CİHAN

Esandağ ve Duracık mezarları başında anıldı

Esandağ ve Duracık mezarları başında anıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.