1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Esed güçlerinin operasyonlarında 65 kişi öldü
Esed güçlerinin operasyonlarında 65 kişi öldü

Esed güçlerinin operasyonlarında 65 kişi öldü

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin, muhaliflere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 7'si çocuk, 4'ü kadın 65 kişinin öldüğü bildirildi.

A+A-

Suriye İnsan Hakları Örgütünden yapılan açıklamada, Esed rejimine bağlı güçlerin kara ve havadan düzenlediği saldırılar sonucu, başkent Şam'ın kırsalında 25, Hama'da 10, İdlib'de 9, Dera'da 8, Lazkiye'de 5, Halep'te 4, Kuneytra'da 3 ve Humus'ta 1 olmak üzere 65 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesinden (LCC) yapılan açıklamada da Suriye ordusuna bağlı savaş uçaklarının Halep'te muhaliflerin kontrolünde olan Anadan beldesine düzenlediği saldırılarda, çok sayıda kişinin yaralandığı, birçok yerleşim yerinde büyük hasar meydana geldiği kaydedildi.

Orduya ait helikopterlerin Halep'te yönetim karşıtlarının denetiminde olan bölgelere "varil bombasıyla" saldırı düzenlediği bildirilen açıklamada, kentte birçok bölgede Esed güçleri ile İslami Cepheye bağlı birlikler arasında çatışmaların yaşandığı ve Esed güçlerinin eski Halep bölgesinde büyük zayiat verdiği ileri sürüldü.

Açıklamada ayrıca, başkent Şam'ın Duma, Dareya, Cobar, Berze bölgesinin rejim güçlerinin yoğun havan topu ve roket saldırılarına maruz kaldığı ve çok sayıda evin hasar gördüğü ifade edildi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.