1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Esenler Belediyesi, Medeniyetler İttifakı’na ‘barış Ekmeği’ Sundu
Esenler Belediyesi, Medeniyetler İttifakı’na ‘barış Ekmeği’ Sundu

Esenler Belediyesi, Medeniyetler İttifakı’na ‘barış Ekmeği’ Sundu

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı İştirakçiler Forumu’na Esenler Belediyesi’nin gelenekselleşen ‘Bar...

A+A-

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı İştirakçiler Forumu’na Esenler Belediyesi’nin gelenekselleşen ‘Barış Ekmeği Festivali’ni sundu. Türkiye’nin projesi olarak sunulan Barış Ekmeği festivali üye ülkelerin temsilcileri tarafından büyük beğeni topladı. Göksu, gelecek yıl ‘Barış Ekmeği Festivali’ni Medeniyetler İttifakı’na imza koymuş ülkelerin çocuklarıyla birlikte yapmak istediklerini belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde oluşturulan Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı’nın 2012’deki en kapsamlı etkinliği olan İştirakçiler Forumu İstanbul’da gerçekleştirildi. Kültürel farklılıkların bir zenginlik olarak algılandığı barış dolu bir dünya için bu alanda çalışan bireyleri bir araya getiren foruma Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da katıldı. Göksu, 21. yüzyılın en büyük barış projesi olarak kabul edilen Medeniyetler İttifakı’ İştirakçiler Forumu’na, Türkiye’nin projesi olarak Esenler Belediyesi’nin geleneksel ‘Barış Ekmeği Festivali’ni sundu.

Forumun ikinci oturumunda sunum yapan M. Tevfik Göksu, “Medeniyetler İttifakı kavramı içinde birbirimizi en iyi anlayabileceğimiz dil ekmeğin dilidir. En iyi birbirimizi anlayabileceğimiz şey ise çocuklarımızdır.” dedi. Göksu, bu bağlamda Barış Ekmeği Festivali’nin Esenler’i aşarak iştirakçi ülkelere bir Türkiye projesi olarak sunulduğunu söyledi.

Üç yıldır gerçekleştirilen festival hakkında iştirakçi 87 ülkenin devlet başkanı ve önde gelen isimlerine bilgiler veren Göksu, şöyle konuştu: “Birinci yıl savaşın çocuklarını, ikinci yıl Türk Dünyasının çocuklarını, üçüncü yıl ise sıcak kıta Afrika’nın çocuklarını Esenler’de ağırladık. Her çocuğumuz gelirken kendi ülkesinden ununu ve suyunu getirdi. Daha sonra Türkiye’deki çocuklarımızın da katılımı ile getirilen malzemeler aynı kazanda karıştırılarak ekmek yapıldı. Yapılan ekmekler kendileri tarafından yazılan barış mektubu ile birlikte tüm dünya liderlerine gönderildi. Çocuklarımız eğlenerek, kültürel zenginliği tanımanın yanı sıra barış adına büyük bir adım atmış oldu.”

Hiçbir şekilde dil, din, ırk ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin barış adına tüm dünyanın çocuklarını Esenler’de ağırladıklarını ve bundan sonra da ağırlamaya devam edeceklerini ifade eden Göksu, her çocuğun kendi ülkesinden getirdiği un ve su ile yapılan ekmeğin tüm dünya barışı adına önemli bir simge haline geldiğini özellikle vurguladı.

M. Tevfik Göksu, Uluslararası Barış Ekmeği Festivali’nin Medeniyetler İttifakı’nın ruhuna uygun bir proje olduğunu ve bu yüzden gelecek yıl foruma katılan iştirakçi ülkelerin çocuklarını Esenler’de ağırlamak istediklerini ifade etti.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.