1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Eskişehir'de otobüs kazası: 11 ölü, 44 yaralı
Eskişehir'de otobüs kazası: 11 ölü, 44 yaralı

Eskişehir'de otobüs kazası: 11 ölü, 44 yaralı

Tur otobüsünün yol kenarındaki ağaçlara çarpması sonucu 11 kişi hayatını kaybetti, 44 kişi yaralandı.

A+A-

Alınan bilgiye göre, Ankara'dan Bursa'ya geziye gidenleri taşıdığı öğrenilen Muhsin Ö. (51) idaresindeki 06 FL 644 plakalı Kartallar Gezi firmasına ait tur otobüsü, Eskişehir-Bursa karayolunun 3. kilometresinde yol kenarındaki ağaçlara çarptı.

Kazada 11 kişi yaşamını yitirdi, 44 kişi yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Servis ekipleri tarafından kentteki hastanelere kaldırıldı.

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak ve İl Emniyet Müdürü Engin Dinç kaza yerinde incelemelerde bulundu, yaralıları hastanede ziyaret etti.

- "Arkadaşlarımız kazanın sebebini araştırıyor"

Vali Çakacak, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, sabaha karşı Eskişehir'de üzücü bir trafik kazasının meydana geldiğini söyledi.

Eskişehir-Bozüyük karayolunda bir tur otobüsünün yol kenarındaki ağaçlara çarptığını belirten Çakacak, şöyle konuştu:

"Kazada 11 vatandaşımız hayatını kaybetti, 44 kişi yaralandı. Yaralı vatandaşlarımızın Eskişehir Devlet, Yunus Emre Devlet ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde tedavileri devam ediyor. Yaralılarımızın durumları ağır değil. Müdahalesi devam eden, kırıkları olanlar var. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Yol boş, 3 şeritli, bir de kurtarma şeridi olmak üzere geniş bir yol. Yol ışıklandırılmış... Sabah Emniyet Müdürümüz ve diğer tüm kurtarma ekiplerimizle yolda buzlanma görmedik. Dolayısıyla farklı sebepleri olabilir. Arkadaşlarımız kazanın sebebini araştırıyor. Cumhuriyet Başsavcılığımız konuyla ilgili soruşturma başlattı. Şoförler gözaltına alındı."

- "Şoför uyudu" iddiası

Yolculardan Mustafa Mumcu, kendisinin kaza sırasında arka koltuklarda oturduğunu ifade ederek "Ben en arkada oturuyordum. Şoförün arkasında oturan arkadaş görmüş. O da 'Şoför uyudu, o hızla yalpalayıp ağaca vurdu.' diyor." dedi.

Öte yandan, kentteki hastanelerde tedavi altına alınan 44 yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

- "Önüme bir karaltı çıktı. Köpek sandım"

Kaza sırasında otobüsü kullanan şoför Muhsin Ö, emniyetteki ifadesinde, saat 00.00'da Ankara Kızılay'dan kendisi, yedek şoför ve muavin ile yolcular dahil 55 kişiyle yola çıktıklarını belirtti.

Muhsin Ö, araçta bir ya da iki çocuğun da bulunduğunu dile getirerek şunları kaydetti:

"Ankara'dan yola çıktığımızda aracı Erkan A. kullanıyordu. Sivrihisar Bademli Tesisleri'nde aracın sevk ve idaresini ben aldım. Erkan A, araç alt kısmında bulunan yatak kısmına dinlenmeye gitti. Eskişehir içinden Bursa istikametine giderken çevre yolu üzerinde benim önüme bir karaltı çıktı. Köpek sandım, vurmayayım diye direksiyonu hafif sağa kırdım ama toplayamadım. Yol kenarında bulunan ağaca çarptım. Olayda yaralanmadım ama vücudumda ağrılar oluştu. Doktor raporu tanzim edildi. Çarpma sonucunda araçta bulunan yolcular panik yaşadı. Yaralananlar oldu. Olay yerinde ölenler olduysa da görmedim. Şaşkındım ve kendimde değildim. Olayda kusurum olduğunu düşünmüyorum. Hızlı değildim, uyumuyordum, anlık olaydı. Gözümün önüne bir araç geldi, köpek sandım."

Gözaltındaki Muhsin Ö. ile diğer sürücü Erkan A'nın emniyetteki işlemleri sürüyor.

- Kriz masası oluşturuldu

Kazayla ilgili Eskişehir Valiliği tarafından Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey başkanlığında İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer'in de yer aldığı kriz masası oluşturuldu.

Hastanelerdeki morglarda, bazı cesetlerin kimlik tespitinde zorluk yaşanırken, parmak izi ve ailelerin de teşhisiyle işlemleri tamamlanan cenazeler memleketlerine gönderilmeye başlandı.

- Ölenlerin isimleri belli oldu

Eskişehir Valiliği, yaptığı yazılı açıklamayla 44 yaralıdan 29'unun tedavilerinin tamamlanarak taburcu edildiğini, halen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde 5, Yunus Emre Devlet Hastanesinde 10 yaralının tedavileri sürdüğünü duyurdu.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kazada vefat eden Ecem Bek (17), Elif Altıntepe (42), Feride Çağatay (48), Serpil Tamer (44), Ayfer Ak (62), İdil Tamer (17), Munise Kayabaşı (66), Asuman Doğrul (68), Zekiye Ersin (53), Nejla Kaya (51) ve Hakan Erkul'un (52) cenazeleri memleketlerine yolcu edilmiştir. Kazazede ve yaralıların her türlü ihtiyacı Valilik tarafından karşılanmıştır. Ailelere psikososyal destek için personel görevlendirilmiş olup halen hastanede yatan yaralılarla ilgilenmektedir."

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.