1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Eskişehir'deki kimyasal maddeyle yaralama davası
Eskişehirdeki kimyasal maddeyle yaralama davası

Eskişehir'deki kimyasal maddeyle yaralama davası

Eskişehir'de Gürcistan uyruklu kadını yüzüne kimyasal madde atarak yaraladığı iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı. Saldırı mağduru Marina Lakvekheliani, duruşma çıkışı gazetecilere açıklamada bulundu.

A+A-

Eskişehir'de Gürcistan uyruklu kadını yüzüne kimyasal madde atarak yaraladığı iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı. 

 

5. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanık İbrahim C, saldırı mağduru Marina Lakvekheliani ve avukatları hazır bulundu.

Lakvekheliani, sanık İbrahim C. ile bir yıldır arkadaş olduklarını, sürekli kavga ettiklerini söyledi. 

Sanığın kendisine yalan söylediğini belirten Lakvekheliani, şöyle konuştu:

"Benimle evleneceğini söylemesine rağmen evli olduğunu öğrendim. Zaman içinde çok fazla yalanları ortaya çıktı. Ayrılıyorduk, zorla geliyordu, tehdit ediyordu, takip ediyordu. Bir şekilde tekrar barışıyorduk. Kıskançlık krizleri vardı. Son olarak ayrıldık. Bu durumu kabullenemedi. Öldüreceğini söyleyerek beni tehdit etti. Olay günü bakkaldan ekmek alıp eve döndüğüm sırada yüzüme bir şey döktü ve kaçtı. Yüzüm, saçım, boynum yandı. Aylardır psikolojik tedavi görüyorum. Sürekli korku, tedirginlik içindeyim. Dışarıda yürüyüş yapamıyorum."

Sanık İbrahim C. ise hakkındaki suçlamaları reddederek, "Marina ile birlikte yaşıyorduk. Sürekli ona para veriyordum. Marina, Gürcistan'dan para getirmişti. Mali Şube ekipleri de baskın yaptı. Bu olaydan sonra Marina, bana husumet duymaya başladı. Olay günü apartmanda karşılaştığımız sırada elinde bir şey vardı. Benim yüzüme doğru döktü. Ben de elimin tersiyle engellemeye çalışınca onun yüzüne de gelmiş." ifadelerini kullandı. 

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 12 Ocak'a erteledi.

- "Marina gibi yüzlerce kadın var"

Eskişehir Adalet Sarayı önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri adına açıklama yapan Büşra Gündoğdu, "Bizim talebimiz indirim verilmemesi, hak ettiği ceza neyse onun verilmesini istiyoruz. Marina gibi yüzlerce kadın var." diye konuştu.

Lakvekheliani'nin avukatlarından Neriman Ersin de olayın basit bir yaralama olmadığını söyledi.

- Olay

İstiklal Mahallesi'nde bilgisayar öğretmenliği ve çocuk bakıcılığıyla geçimini sağlayan Marina Lakvekheliani (45), bir yıldır birlikte olduğu ve ayrılmak istediği İbrahim C'den (46) yüzüne kimyasal madde atarak kendisini yaraladığı iddiasıyla şikayetçi olmuştu.

Gözaltına alınan İbrahim C, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı..

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.