1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Esnaflar Eskimo Usulü Kardan Ev Yaptı
Esnaflar Eskimo Usulü Kardan Ev Yaptı

Esnaflar Eskimo Usulü Kardan Ev Yaptı

Erzincan’da son 4 gündür aralıklarla etkili olan kar yağışının dinmesi ile Erzincanlılar karın güzelliğini yaşamak için ilginç figürler ortaya çıkarıyor.

A+A-

Erzincan’da son 4 gündür aralıklarla etkili olan kar yağışının dinmesi ile Erzincanlılar karın güzelliğini yaşamak için ilginç figürler ortaya çıkarıyor. Kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığı Erzincan şehir merkezinde, esnaflar Eskimo evi (iglo) yaptı. İş yerlerinin hemen önüne yaptıkları iglo evi vatandaşların da ilgisini çekiyor. Esnaflar fırsat buldukça, iglo evin içerisine girerek sohbet edip, çay içerek internette geziniyor.

        Kar yağışının etkili olduğu Erzincan’da vatandaşlar kış mevsiminin güzelliğini yaşıyor. Ordu Caddesi üzerinde esnaflık yapan vatandaşlar, yaklaşık 6 saat uğraşarak iglo ev yapmayı başardı. İglo evi ışıklar ile donatan esnaflar, Erzincanlıların dikkatini çekmeyi başardı. 2 metre yüksekliğinde ve iki kişinin rahatlıkla içerisine sığdığı İglo evin içerisinde sohbet eden ve çay içen esnaflar, yanlarına aldıkları bilgisayarlarıyla da internette geziniyor.

Karın keyfini yaşamak için iki arkadaşı ile birlikte iglo ev yaptıklarını belirten Serkan Akpınar (36), “Erzincan’da üç dört gündür yoğun kar yağışı sebebiyle, esnaf arkadaşlar oturuyorduk. Esnaf arkadaşlarla 'ne yapalım' diye düşündük ve kardan ev yapmaya başladık. Hem dükkânımızın önünü temizledik, hem de vakit geçirmek için böyle bir çalışma yaptık. Bizim için iyi oldu. Burada çay içiyoruz, internete giriyoruz, vakit geçiriyoruz.” dedi.

        İglo evin bir diğer mimarı Mehmet Göksu (26) ise “Burada güzel vakit geçiriyoruz. Güzel oldu, uğraşmamıza değdi. İçerisi çok da soğuk değil. Arkadaşlarımızla sohbet ediyoruz, güzel vakit geçiriyoruz” şeklinde konuştu.

Vatandaşlar ilgi çeken iglo evin önünde hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmiyor.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.