1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Esnaflar Sanayi Sorunları İçin Toplandı
Esnaflar Sanayi Sorunları İçin Toplandı

Esnaflar Sanayi Sorunları İçin Toplandı

Mardin’in Midyat ilçesinde tamamlanan küçük sanayi sitesinde bulunan sorunlar ilçe protokolü katılımıyla çözümlenmeye çalışıldı.

A+A-

Mardin’in Midyat ilçesinde tamamlanan küçük sanayi sitesinde bulunan sorunlar ilçe protokolü katılımıyla çözümlenmeye çalışıldı. Kira ve alt yapı sorunlarının tartışıldığı toplantıda sitenin telefon şebekesi sorunu da dile getirildi.

    Yeni sanayi sitesinde kira ve yer darlığı yüzünden sorun yaşadıklarını dile getiren esnaflar, Kaymakam Oğuzhan Bingöl ve Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’nun da katıldığı toplantıda çözüm aradı.

    Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlene toplantıya; Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Yurdagül, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yusuf Demirdağ, Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Abdullah Akçay ile ilçe esnafı hazır bulundu.

    Esnaflar, dükkân sahiplerinin kira bedelini çok yüksek tutuğunu, dükkânların küçük olduğunu dile getirdi. Yetkililerden arazi isteyen esnaflar burada kendilerine uygun büyüklükte dükkânlar yapılmasını talep etti.

    Sorunlara çözüm bulmak için bir araya geldiklerini dile getiren Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Midyat’ın bir turizm kenti olduğunu, Avrupa’nın Türkiye’nin gözünün olduğu bir şehir olduğunu belirtti. Kaymakam Bingöl, “Biz buraya bu gün yani bu kirada bir standardı oluşturmak için geldik. Gerçekten başkanımda bu konuda ben bu dükkânlarda sorun çıkaran dükkân sahibine o sorun çıkardığının 40 kat cezasını vereceğim dedi. Bir şekilde bu kira sorununu bir halledersek zamanla ortaya çıkacak büyük dükkân ihtiyacı belki şu anda büyük dükkânda kalıpta küçük dükkanda işlerini idare edebilecek esnafımızda olabilir. Dükkan sahiplerinden birisi demiş ki ‘Ben saman koyarım ben burayı kiraya vermem’ o zaman belediyenin oraya uygulayacağı 15 bin tl yapı denetim ruhsatı hakkı var. Yani o adam esnafı cezalandırmak için oraya saman koyacak babayiğit adam varsa biz onun karşısında durmak için geldik zaten. Biz büyük dükkânları 3 bin 250 lira belirleyelim. Küçük dükkânları da esnaf küçük olduğu için daha gariban olduğu için onları da bin 500 lira belirleyelim. Telefonlarınızı da oraya bağlayacağız. Bunun sözünü ben veriyorum çünkü bu kısmı beni ilgilendiriyor.” şeklinde konuştu.

    Sorunları çözmek için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Başkan Nasıroğlu ise “Dükkanı küçük olana büyük dükkan yapacağız. Bu saatten sonra herkes o küçük sanayi sitesine gidecek. Sizden ve bu sanayi sitesi başkanımdan ve değerli arkadaşlarımdan biz bir ricada bulunacağız. Oranın kirasını sabit tutacaklar. Gerekirse biz orada size arazi satalım siz kendi kendinize yapın. Sitenin arka tarafına organize sanayi bölgesi olacak. Organize sanayi bölgesinin yapılması Midyat’ ta işsizliğin yüzde 80 azalması demektir. Birbirinize bağlandığınız sürece güçlü olursunuz. Oraya herkes gidecek.” dedi.

    Büyük dükkanların kira bedelinin yıllık 3 bin 250 TL, küçük dükkanlarında bin 500 lira olarak belirlendiği toplantıda şehir içindeki esnafın küçük sanayi sitesine taşınmaları için süre verildi. Sanayi sitesine taşınmayan esnafın da iş yerinin mühürlenerek kapatılacağı ve gerekli cezai işlemin uygulanacağı belirtildi. Ayrıca sanayi sitesine taşınan esnafların telefon sorunlarının iki hafta içinde çözüme kavuşacağı vurgulandı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.