1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Ev Hanımlarının Yıl Sonu Sergisi İlgi Gördü
Ev Hanımlarının Yıl Sonu Sergisi İlgi Gördü

Ev Hanımlarının Yıl Sonu Sergisi İlgi Gördü

Samsun merkeze bağlı İlkadım Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen 'Hayat Boyu Öğrenme Projesi' kapsamında eğitim alan kursiyerlerin yıl sonu karma el sanatları sergisi görücüye çıktı.

A+A-

Samsun merkeze bağlı İlkadım Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen 'Hayat Boyu Öğrenme Projesi' kapsamında eğitim alan kursiyerlerin yıl sonu karma el sanatları sergisi görücüye çıktı.

Yıldıray Çınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen serginin açılışına İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, eşi Lütfiye Demirtaş, Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY) Genel Sekreteri ve Kazakistan'ın eski Kültür Bakanı Düsen Kaseinov, Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanı Necmi Çamaş, Halk Eğitim Müdür yardımcıları, İlkadım Belediyesi Başkan yardımcıları, daire müdürleri, kursiyer ve yakınları katıldı.

KASEİNOV SAMSUN'DA OLMAKTAN MUTLU

Açılış öncesi konuşan TÜRKSOY Genel Sekreteri ve Kazakistan'ın eski Kültür Bakanı Düsen Kaseinov, "Türkiye’nin en saygın, bilinen bir ili olma yolunda kendini kanıtlayan Samsun’da olmaktan ve açılışını gerçekleştirdiğimiz sergide bulunmaktan dolayı çok mutluyum. El sanatlarının icra edildiği sergiyle şehrin kültür ve sanat hayatına sağladığınız katkı ve emeklerden dolayı tüm sanatseverleri gönülden selamlıyorum." dedi.

Kaseinov, İlkadım Belediyesi Başkan Danışmanı Şerif Mırık ve Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Dilaver Gül ile beraber kestikleri açılış kurdelesinin ardından kursiyerlerin el emeklerini ortaya çıkardığı ürünleri gezdi. Kursiyerlerin bir yıl boyunca hazırladıkları ürünler ziyaretçiler ve sanatseverlerden tam not aldı.

Sergide katılımcılara bilgi veren Unkapanı Kültür Merkezi Sorumlusu Rukiye Çamaş, şunları söyledi: "Hayat Boyu Öğrenme, kapsamında Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği ile 6 bin kursiyerle el sanatları başta olmak üzere, çivi ile telin dansı olarak nitelendirilen filografi, tel kırma, ahşap boyama, resim, giyim, ev mefruşatı, çini, makine ve el nakışı, iğne oyası, hat ve tezhip, bez dokuma, ebru sanatının yanı sıra 50 yaş grubu 100 bayanımıza Kur'an-ı Kerim kursu ile halkımıza hizmet veriyoruz. 35 farklı branşta açılan kurslarımıza takviye olarak vatandaşlarımızda gelen kurs talepleri olması halinde elimizden gelen desteği sağlayacağız."

DEMİRTAŞ: HER ZAMAN DESTEK VERECEĞİZ

Sergiye yoğun programı yüzünde gecikmeli olarak katılan İlkadım Belediyesi Başkanı Necattin Demirtaş, bayanların el emeğinin kazanca dönüşmesi ve aile ekonomisine katkı sağlamalarında belediye olarak her zaman destek verdiklerini söyledi. Bayanların aile ekonomilerine katkı sağlamalarına yardımcı olduklarını söyleyen Başkan Demirtaş, "Emek vererek bir şeyler üretmek insana büyük haz ve keyif verir. Çünkü o emekte çaba, uğraş ve gayret vardır. Kursiyerlerimizin büyük gayret ve çabaları ile ortaya koyduğu ürünlerin hazzını onlardan başka kimse bilemez. El emeği ile göz nurlarını akıtan kursiyerlerimiz olmak üzere sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

DEFİLE VE EBRU SANATI SERGİNİN İLGİ ODAĞI OLDU

Sanatseverlerin yoğun katılımına uğrayan sergide kursiyer öğrenciler, bir yıl boyunca hazırladıkları el emeği göz nuru el işlerinin yapım aşamasını katılımcılara tek tek anlattı. Sergide aşçılık kursu öğrencilerinin eski kültür ve adetleri yaşatmak adına yaptıkları un helvası misafirlere ikram edildi. Sergide Kazakistan eski Kültür Bakanı Düsen Kaseinov’un ebru sanata olan merakı gözden kaçmadı.

KASEİNOV'A ANLAMLI HEDİYE

Kursa katılarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin sertifikalarının verildiği sergide İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Düsen Kaseinov’a kursiyerlerin hazırladığı hilal şeklindeki ahşap boyamayı hediye etti. Sergiye katılımlarında ötürü Unkapanı Kültür Merkezi Sorumlusu Rükiye Çamaş da Kaseinov’a günün anısına çeşitli hediyeler verdi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.