1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Evde Sağlık Hizmeti Alan Hasta Yakınlarına Grup Terapisi
Evde Sağlık Hizmeti Alan Hasta Yakınlarına Grup Terapisi

Evde Sağlık Hizmeti Alan Hasta Yakınlarına Grup Terapisi

Çorum'da başlatılan Evde Sağlık Hizmeti uygulamasında, Osmancık Devlet Hastanesi, hasta yakınlarına grup terapisi uygulayarak psikolojik bozukluğu önl...

A+A-

Çorum'da başlatılan Evde Sağlık Hizmeti uygulamasında, Osmancık Devlet Hastanesi, hasta yakınlarına grup terapisi uygulayarak psikolojik bozukluğu önlemeye çalışıyor.

Hastane tarafından yapılan araştırmalarda, yatalak hastaların bakımlarını üstlenen hasta yakınlarının pisikolojilerinde bozuklukların oluştuğu ortaya çıktı. Evde Sağlık Hizmeti uygulaması alan hasta yakınlarında görülen bu hastalığı önlemek için harekete geçen hastane, uzman doktorlar tarafından grup terapi uygulaması yapmaya başladı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Evde Sağlık Hizmeti sorumlusu Dr. Tuba Bülkeri, amaçlarının, yatalak durumdaki hasta yakınlarında görülen psikolojik bozuklukları önlemek olduğunu belirtti. Projede sadece hastaya hizmet verildiğini söyleyen Bülkeri, hasta bakımının, hasta olmak kadar zor olduğuna dikkat çekti. Hasta olan insanlarla yakınlarının, gece gündüz ilgilendiğini, bu nedenle büyük problemler yaşadıklarını dile getiren Bülkeri, ''Hastalarımızı yalnız bırakmadığımız gibi, onlara bakan yakınlarının da dertlerine ortak olabilmek, acılarını, sıkıntılarını biraz olsun dindirebilmek amacıyla bu projeyi uygulamaya başladık. Grup terapisi ile kendilerini, duygularını, yaşadıklarını anlatma imkanı bulan hasta yakınları yalnız olmadıklarını hissediyorlar. Hasta yakınları, terapimize katıldıktan sonra hayatlarında büyük değişiklikler olduğunu, artık hayata daha olumlu bakmaya başladıklarını ifade ediyorlar.'' dedi.

Osmancık Devlet Hastanesi Başhekimi Yüksel Yücel ise milletin geleneklerinde var olan hasta bakımının devlet denetimi altında yapıldığını söyledi. Evde bakım hizmetleri kapsamında yatalak hastakların bakımlarının güçlükle yapıldığını belirten Yücel, hastanın bakımını üstlenen yakınlarında ciddi sorunlar ortaya çıktığını söyledi. Bu kapsamda çalışmalar yürütüklerini aktaran Yücel, Evde Sağlık Hizmeti alan hastaların yakınlarına terapi uygulaması yaptıklarını sözlerine ekledi.

Uzm. Dr. Vedat Bilgiç de kısa süreli grup psikoterapisi şeklinde planlanan uygulamanın, bilimsel kriterlerle takip edilmesinin ardından makale hazırlayacaklarını kaydetti. İlk terapinin ardından yapılan gözlemler sonucu başarıya ulaştıklarını açıklayan Bilgiç, ilçeye bağlı Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında bulunan her vatandaşa bu tedavi şeklinin uygulanacağını aktardı.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.