1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Evlerini Satıp Kız Yurdu Yaptıran Kızılay’a Destek Oldular
Evlerini Satıp Kız Yurdu Yaptıran Kızılay’a Destek Oldular

Evlerini Satıp Kız Yurdu Yaptıran Kızılay’a Destek Oldular

Bursa’da, iki yaşlı kadın, kendilerine ait evi satarak 150 kişilik kız yurdu inşaatına destek oldu.

A+A-

Bursa’da, iki yaşlı kadın, kendilerine ait evi satarak 150 kişilik kız yurdu inşaatına destek oldu.

Bursa Kızılay Şubesi, eski depo olarak kullanılan bin 624 metre karelik alanda 5 katlı, 150 yatak kapasiteli kız öğrenci yurdu yaptırıyor. Kaba inşaatı süren yurdun temsili temel atma töreninde konuşan Kızılay Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Dokunmazer, '500 hayırsever kişi veya firma arıyoruz’, ‘Bir tuğla da sen koy’ isimli yardım kampanyalarının sürdüğüne dikkat çekti.

Dokunmazer şunları kaydetti: "Yurt binası, 2 bin 800 metrekare kapalı alanı ve bin metrekare bahçe alanına sahip olacak. 5 katlı olacak olan yurt binası 150 öğrenciyi ağırlayacak. Kız öğrenci yurdunun 2 milyon 500 bin TL maliyeti olduğu hesaplanırken, her bir hayırseverden 5 bin TL olmak üzere 500 hayırseverin desteği ile yurdun tamamlanmasını planlıyoruz. Sene sonuna kadar kaba inşaatın bitirilmesi amaçlanan yurdun 2015-2016 eğitim öğretim yılında hizmete girmesini hedefliyoruz. Yurdumuz 5 yıldızlı otel konforunda olacak. Burada okuyacak kız çocukların bütün ihtiyaçlarını gidereceğiz ve her türlü imkanları sağlayacağız. Burası 3 bin metrekare kapalı alandan oluşacak. Bunun kapa inşaatını sene sonuna kadar bitirmiş olacağız. İnşaatın biran önce bitirilmesi için vatandaşlardan yardımları bekliyoruz."

YURT İÇİN EVLERİNİ BAĞIŞLADILAR

Yurt yapımı için evini bağışlayan hayırsever Bedia Elam, "Eşim 1999 depreminde Devlet Su İşleri'nde çalışıyordu. Deprem olduğu zaman vazifeli olarak göreve gitti. Kızılay adına çalıştı ve çok duygulandı. Depremde 6 ay kaldı. Eşimi 10 sene önce kaybettim. Eşim, Kızılay’ın çalışmalarından çok etkilenmişti. Şimdi evimi bağışladım. Geleceğin annesi, doktoru, hemşiresi olacak kızlar kalsın diye, yurt yapılıyor, biz de evimizi bağışladık.” diye konuştu.

Fahize Yavuzat isimli yaşlı kadın da kızların kalacağı yurt için dairesini bağışladığını söyledi. CİHAN

Evlerini satıp kız yurdu yaptıran Kızılay’a destek oldular

Evlerini satıp kız yurdu yaptıran Kızılay’a destek oldular

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.