1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. EY BALABAN BALABAN AMBARLI OLMUŞ HAN
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

EY BALABAN BALABAN AMBARLI OLMUŞ HAN

A+A-

EY BALABAN BALABAN AMBARLI OLMUŞ HAN

- BİR GARİP MEMURUN HUKUK ZAFERİ -

 

Yeni yazımıza garip bir gümrük memurunun hukuk savaşı daha doğrusu hukuk zaferiyle başlayalım ister misiniz? Buyurun o zaman... Sevgili okurlar olayın yaşandığı yer Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü... Hikâyenin kahramanları yukarıda da söz ettiğim gibi bir garip gümrük memuru ve o bölge müdürlüğünün üst düzey bürokratları.

Hikâyeye gelince; hikâye aynen şöyle:

AMİRLERİ ÇOK KIZAR GARİBANA

Milas Gümrüğü'nde çalışan F.A. adlı gümrük memuru o dönemde bu şirin ilçe gümrüğünde çalışan müdür N.T. ile yaşadığı sorunları ve gümrükteki bazı işleri bir dilekçe haline getirerek üst merci bölge müdürlüğüne gönderir. E..alışık değildir üst düzey bürokratlar böyle şikayet mektuplarına.. Üstelik sıkıntı verir müdürlük yaptıkları yerde böylesi şikâyetlerin dillendirilmesi. Tabi şikâyet mektubu kendilerine de ulaşınca başlarlar kızmaya, suratları pancar gibi olur, köpürürler. Bölge müdürlüğündeki bürokratlar tarihte değişmediği gibi tavırlarını müdürden yana koyarlar. Bizim garip memur ise tek başına kalır ama korkmaz da karşısındaki ekipten. Çünkü doğrunun her zaman mazlumun yanında olacağından gayet emindir.

MÜFETTİŞE BAK RAPORA BAK!

Bizim garip memurun şikâyetleri ile ilgili bölge müdürlüğü bünyesindeki müdür H.B.Ç soruşturmacı olarak görevlendirilir. Ancak soruşturmacı tayin edilen müdür bu işi pek de sağlıklı görmez. Kendisini bu göreve atayanlara soruşturmanın bir denetim elemanınca yapılmasını gerektiğini belirtir. Bu söylem üzerine hemen harekete geçilir. Ve koca bakanlıktan gelen müfettiş M.T. soruşturmacı olarak dosyayı incelemeye başlar.

Müfettiş M.T. hızlı dalar işe. Bir çırpıda raporunu hazırlayarak üstlerine sunar. M.T.'nin raporu doğrultusunda da bizim garip memura 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125/A-(e) maddeleri kapsamında uyarma cezası verilir. Rapora göre bizim garibin iddiaları gerçek dışıdır.

YILMAZ BİZİM GARİP MEMUR

Ama dedik ya bizim garip doğrunun her zaman mazlumun yanında olduğunu çok iyi bilmektedir. Hemen iddialarını arkasında olduğunu kanıtlamak için hukuk mücadelesine girer. Memur F.A. Muğla 2. İdare Mahkemesi'ne başvurarak kararın incelenmesini talep eder. Yüce Türk Yargısı bu.. Her zaman haklının, doğrunun yanındadır. Mahkeme bir garip memurun itirazını haklı bulur. İdare mahkemesi kararında  'Soruşturmacı müfettişin hazırladığı raporda memurun iddia ettiği şikâyetlerin, kurumda çalışan ve emekli olanların sarih ifadelerinin mevcut olması ve kurum içerisinde yaşanan aksaklıkları ve mevzuata olan aykırılıkları dile getirmesi, bu durumda memurun kurumda yaşanan aksaklıkların aktarımı yönünde verilen şikâyet dilekçesinde amirlerine ve mesai arkadaşlarına herhangi bir hakaret veya kişi onurunu ve ahlakını zedeleyecek bir ifade bulunmadığını' belirterek garip memura verilen uyarma cezasını oy birliği ile kaldırıp çöpe atar.

KARARI HAZMEDEMEZLER AMA …

Mahkemenin kararı, bizim garibin hukuk zaferi bayağı suları bulandırır. Karar bir türlü hazmedilemez. Duracak değil ya amir, müdür kısmı. Hemen karşı atağa geçerler. Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü avukatı Ahmet Yaman, İzmir 2. Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurarak karara itiraz eder. Dedim ya Türk Mahkemesi şaşmaz. Her zaman mazlumun yanında diye. Öyle de olur.

İzmir 2. Bölge İdare Mahkemesi kararında  Muğla'nın verdiği kararı onayarak bölge müdürlüğünün itirazını reddeder. Bizim bir garip memurun haklılığı böylece kanıtlanır. Hikâye bu ama bitmedi. Şimdi gelelim hikâyenin kahramanlarınaaa. Yani bugüne….  Aşağıdaki sorularıma cevap verecek yetkiliyi anlından öperim...

VAR MI CEVABI OLAN?

Soru biiirrrr. Efendim soruşturmayı yapan müfettiş M.T halen görevde mi? Ya da şuan nerede? Soruuuu ikiii o dönemdeki Milas Gümrük Müdürü N.T görevde mi? Ya da şimdi nerede?  Soruuuu üçççç bölge müdürlüğünün avukatı A.Y görevde mi?

Yok, sevgili okurlarım hiçbiri görevde değil!!. Bizim bir garip memura kan kusturan bu ekip FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla meslekten çıkarıldılar.

Onlar meslekten çıkarılırken davaların tamamını kazanan memurumuz ise çile çekmeye devam ediyor. Garip memur o dönemden buyana Bodrum Gümrüğü'nde yolluksuz olarak görev yapıyor.

EY BALABAN BALABAN AMBARLI OLDU HAN

Doğruyu yazınca kızıyorlar bu ülkede. Yahu kızacağına, birbirinden pembe senaryolar çizeceğine önlemini al! Kızma kardeşim bizde bu vatanın evladıyız. Yazıyorsak, şunlar bunlar oluyor diyorsak bu ülkeyi sevdiğimiz için. Ama sen gocunuyorsan yapma böyle. Gocunacağına önlemini al. Yedirme fakirin, fukaranın, yetimin hakkını pu..a, pe......e. Sevgili okurlar, canlarım, yol arkadaşlarım. Kızmışsın yine bana demeyin. Vallaha üzülüyorum, sıkılıyorum. Yahu bu transit vurgunu var ya transit devletin kasasını soyup, sömürüyor. Niye kaldırmazlar bu uygulamayı ben anlıyorum da siz de anlayın bak. Yazılarımda transit eşya kaçakçılığına sıkça dikkat çekmeme karşın vurgun hala devam ediyor. Bu işlere ne yazık ki, kaçakçının yanı sıra bazı gümrük çalışanları da çanak tutuyor.

Alın size en son örnek. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) Mali Büro geçen günlerde bir operasyon düzenledi. Ambarlı Gümrüğü'nde transit işlemleri tamamlanıp Tuzla'daki Deri Serbest Bölge Müdürlüğü'ne sevk edilen konteynırlar her zaman olduğu gibi anılan gümrüğe gitmemiş. Olayı fark eden polis konteynırı içinden mal boşaltırken yakalıyor. Soruşturmayı derinleştiren polis söz konusu konteynırların 1 adet değil, 15 adet olduğunu da ortaya çıkarıyor.

Ambarlı bombalarına devam edelim. Bakın içeriden aldığım bilgilere iddialara göre FETÖ Ambarlı'da etkinliğini sürdürüyor. Örnek mi istiyorsunuz. Aha size bir örnek, kulağıma gelenler... Ambarlı Gümrüğü FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla görevden atılmış o eski kişiler tarafından hala kullanılıyor. Adeta örgütün karargâhı burası diyorlar. Bakın Ambarlı'da markalı işleri yapan kişinin hala bizim Bahtı açık Bahattin olduğu dillendiriliyor. Ambarlı'da bizim Bahattin'in sözü kılıçtan keskinmiş! Ambarlı takibinde dedikten sonra bu gümrüğün ne kadar temiz olduğunu bana mektuplarıyla anlatmaya çalışan Selman Balaban'a da bir sözüm olacak. Sayın Balaban bu iddialar doğruysa senin Ambarlı olmuş bir han. Selam eder, gözlerinden öperim.

KULAĞIMA GELENLER

- Değerli okuyucularım şimdi de kulağıma fısıldanan ve araştırdığım bazı duyumlarımı yazayım sizlere. İlk gelen bilgi ya da adına iddia mı ne dersiniz bilemem bence çok önemli. Bilgi aynen şu: İstanbul'daki bir gümrükte görev yapan bir memurun FETÖ ile ilgili bağlantılarını gösteren belge Ankara'da kanatlanıp kuş olmuş.. Nasıl araştırılması gerekli değil mi?

-  Gümrüklerde Çin vurgunu devam ediyor. Gümrüklerimizde Çin menşeli eşyalar Avrupa'dan geliyormuş gibi işlem yapılıyor. Bu işin merkezinde de ne yazık ki Balaban kardeşimin Ambarlı Gümrüğü'nün üst olduğu söyleniyor. Peki, bu ürünler neden Avrupa menşeli olarak gösteriliyor. Anti damping vermemek için. Birde sormak isterim tekstil ithalatları neden bu gümrükten yapılıyor? Yapılacaksa neden Tekstil İhtisas Gümrüğü var?

- Elektronik sigara kaçakçılığından gelen ihbarların ardı arkası kesilmiyor. Gelen bilgi ve iddialara göre, bu kaçakçılığa ön ayak olan bazı gümrükçüler var. Bu kaçakçılık türünde kargo müdürlükleri revaçta. Bu işten söz açılmışken bir hatırlatma yapalım. HATIRLARSANIZ YAKIN TARİHDE LÜKS YATTA BÜYÜK ÇAPLI SİGARA YAKALANMIŞTI. BU YATLA İLGİLİ YOLLAR  ESKİ LONDRA ASFALTINA MI ÇIKIYOR??

Ne dersiniz oklar orayı gösteriyor...

 

- YAZARDAN SON DAKİKA NOTU  -

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI’NDA 14’Ü GÜMRÜK MÜFETTİŞİ OLMAK ÜZERE, 19 PERSONEL AÇIĞA ALINDI.

AYRINTILARI BEKLEYİN!...

 

                                                          - YAZARDAN FLAŞ NOTLAR -

1-) Eski Londra Asfaltında HAYAT eskisi gibi devam etmiyor artık!

2-) Cumhurbaşkanının uçağının aranması talimatını, bakanlıkta hangi üst düzey bürokrat verdi?

Yakında..

BEKLEYİN!..

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
41 Yorum