1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fahri Korutürk unutulmadı!
Fahri Korutürk unutulmadı!

Fahri Korutürk unutulmadı!

6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk, ölümünün 26. yılında anıldı.

A+A-

6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk, ölümünün 26. yılı dolayısıyla Kadıköy ve Kemah Belediyelerince düzenlenen törenlerle İstanbul-Moda ve Erzincan-Kemah’ta anıldı.

Korutürk’ün Moda Çocuk Parkı’ndaki büstü önünde Kadıköy Belediyesi’nce düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Gazeteci-Yazar M. Ayhan Kara’nın açış konuşmasıyla başlayan törende eski TBMM Başkanı Necmettin Karaduman, Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Caferağa Mahallesi Muhtarı Zeynep Ayman ve Modalılar adına Oğuz Sarıcaoğlu konuştular.

Kara, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda Modalının katıldığı törende bu yıl ilk kez 11 Mart’ta kaybettiğimiz Emel Korutürk’süz bir anma yaşandığını belirterek, 6. Cumhurbaşkanımız Korutürk’le ilgili olarak kaleme alınan beş eserden söz etti.

Aldığı tüm görevlerde Cumhuriyete kol-kanat geren Korutürk’ün Ankara’da Devlet Töreni’nde başta olmak üzere, yaşadığı yer olan Moda’da, ata toprakları olan Kemah’ta ve ayrıca eski Deniz Kuvvetleri Komutanı olması nedeniyle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda olmak üzere dört yerde anıldığının altını çizen Kara, Korutürk’ün çalışma anlayışına da göndermeler yaptı.

Eski TBMM Başkanı Karaduman ve Kadıköy Kaymakamı Kurubal da konuşmalarında 6. Cumhurbaşkanı Korutürk’ü bir çok açıdan örnek aldıklarını vurgulayarak, onun üstün devlet adamı vasıflarını taşıyan kimliğine değindiler.

Modalıları temsilen konuşan muhtar Ayman, Korutürk’ün Atatürk’ün verdiği soyadına değindi. Sarıcaoğlu ise konuşmasında Moda Çocuk Parkı’na 6. Cumhurbaşkanımızın adının verilmesini önerdi.

6. Cumhurbaşkanı Korutürk, ata toprakları olan Kemah’ta da anıldı. Belediye Başkanı Hüsamettin Şanal’ın belediye önünde astırdığı pankartın önünde toplanan Kemahlılar, hemşerileri olan Cumhurbaşkanını andılar ve açılan anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdılar. Şanal, Moda’daki törene de bir çelenk gönderdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.