1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. FATİH METİN TAM İSABET
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

FATİH METİN TAM İSABET

A+A-

-FATİH METİN TAM İSABET-

DEVLETİN ZİRVESİ ‘FATİH METİN’ DEDİ

DEVLET, "FATİH METİN’SİZ GÜMRÜK OLMAZ!" DEDİ

AMBARLI GÜMRÜĞÜ’NDEN KAÇAK SİLAHA GEÇİT YOK

   AMBARLI PİŞİRDİ ANKARA YEDİ!..

İçişleri Bakanı Efkan Ala, kentleri savaş alanına çeviren eylemlerin bilançosunu önceki gün açıkladı. Ala'nın birçok televizyon ve radyonun canlı olarak yayınladığı açıklamasına göre, bilanço aynen şöyle:

O sözler geliyor aklıma..

Eylemlerden 35 il etkilendi. Aynı eylemlerde 32 kişi hayatını kaybetti. 2 polisimiz şehit oldu. 220 sivil, 125 polis, 5'i jandarma yaralandı. Bingöl'de polise pusu kuran 5 terörist ölü ele geçirildi. 212 okul, 67 emniyet, 25 kaymakamlık ve 29 parti binasının yanı sıra çocuk yuvaları, Kızılay kan merkezleri, belediye binalarının da aralarında olduğu toplamda bin 113 bina yakıldı veya tahrip edildi. Toplamda bin 177 araç kullanılamaz hale getirildi. Şiddet eylemlerine katılan 1024 şahıs gözaltına alınırken 58'i tutuklandı.

İnsanın bu tablo karşısında dili tutuluyor, söyleyecek bir şey bulamıyor. Sadece ve sadece kendi kendine soruyor. Bu kanı dökenlerin. Bu kargaşayı yaratanların amacı ne diye. Kendi açımdan söyleyecek olursak benim aklıma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özellikle mitinglerde yaptığı o konuşmalar geliyor aklıma. Ve kimin neden bu acı tabloyu yaratmak istediği hemen geliyor aklıma.. Ne diyor Cumhurbaşkanı o açıklamalarında:

ESKİ TÜRKİYE’NİN AKTÖRLERİ VAR

‘Şiddet eylemlerinin arkasında eski Türkiye’nin aktörleri var. Yeni Türkiye ayakları üzerinde cesaretle doğrulurken, eski Türkiye'nin onu paçalarından tutarak aşağıya çekmeye çalıştığına zaman zaman şahit olduk. Eski Türkiye'de belli zümreler kazanırken, millet sürekli kaybediyordu. Eski Türkiye'nin aktörleri, yeni Türkiye'nin yolunu kesmek için her yöntemi deniyorlar. Halkı yoksullaştıranlar o eski günlerin tekrar gelmesini istiyorlar. Güven ve rahat ortama tahammül edemiyorlar. 77 Milyonun kardeşçe kucaklaşmasından rahatsızlık duyuyorlar. Gezi olayları terör olaylarına yeniden rant sağlanabilmek için sahneye konmuştur. Ama orada da kaybettiler. Şu anda yeni bir takım girişimlerinin sergilendiğini görüyorum. Son bir kaç günkü şiddet eylemlerinin arkasında eski Türkiye'nin aktörlerinin olduğunu görüyoruz’

ASLA BİZİ BÖLEMEYECEKLER!

Bana göre de bu kanlı oyunun arkasında eski Türkiye’nin özlemini çeken, Türkiye üzerinde hesapları olan, kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışan parazitler, dış ülkeler var. Amaçlarına ulaşacaklarını zannediyorlar ama asla ulaşamayacaklar. Bu toplumun temelini atan Gazi Mustafa Kemal’in şuan her yönden şaha kalkan ülkesini bölemeyecekler.

GÜMRÜĞÜN VAZGEÇİLMEZİ

Bazı isimler vardır vazgeçilmezdir. Vazgeçilmezler, örneğin bazen bir marka olarak çıkar karşınıza, bazen bir sporcu, bazen de ya bir siyasetçi ya da ekonomist. Onun bazen şeklini beğenmezsin bazen konuşması hoşuna gitmez bazen de sana karşı tutumu. Ama yine de vazgeçilmezdir o. Çünkü vazgeçilmez işini dört dörtlük yapar, kendini o göreve getirenleri mahcup etmez, sırtını döndüğünde brütüs misali bıçağı sokuvermez sırtına, argo olacak ama tabir- i caizse yamuk yapmaz adama..

İşte böylesi bir vazgeçilmezden söz etmek istiyorum bu yazımda sizlere. Kamu kurum kuruluşları içerisinde gerek personel sayısı gerekse işlevselliği açısından önemli bir yere sahip olan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın vazgeçilmezinden. Size Bakan Yardımcısı Fatih Metin’den söz etmek istiyorum. Teşkilata ilk geldiği günden tanırım Metin’i, İlk röportajını da bana vermişti Fatih Metin. Ağırbaşlı, konuşmasını bilen aklı başında bir bürokrat izlenimi vermişti bana daha o ilk buluşmamızda. Sonra da takip ettim  Fatih beyi. Mesleki anlamda yaptıklarının hep yakından izleyicisi oldum.  Bugün şunu rahatlıkla yazabilirim. Fatih Metin gerçekten de yaptıklarıyla bana göre bu teşkilatın vazgeçilmezidir. Yalnız bana göre mi ‘hayır’ devletin zirvesinin de güveni tamdır kendisine. Nasıl mı bakın anlatayım.

İddia odur ki;

İddia odur ki yeni göreve başlayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli kendi kadrosunu göreve getirmek için önce yardımcılarından başlamak ister işe. Fatih Metin’i başka bir göreve vermek üzere görevden almak  ister. Ama yukarıda açıkça yazdığımız gibi bazı markalar, isimler gerçekten vazgeçilmezdir. Sayın Canikli iddiaya göre, baltayı taşa vurur. Sayın Fatih Metin’in görevden alınma yazısı devletin zirvesinden geri döner. Bu karar bence yerinde alınmış bir karardır. Gerçektende Fatih Metin ve benzeri özellikteki isimler zaten yaralı savaş gazisi gibi gezen bu teşkilat için lazımdır.

AMBARLI PİŞİRDİ ANKARA YEDİ

Sağolsun Ankara’dan dostum, arkadaşım olan AKŞAM Gazetesi’nin İzmir Temsilcisi Ufuk Türkyılmaz benden önce patlatıverdi haberi. Türkyılmaz’ın yazdığına göre; daha önce de binlerce silah yapımında kullanılan malzemenin ele geçirildiği Ambarlı Gümrüğü’nde şok bir operasyon daha gerçekleştirildi. Habere göre, müthiş operasyonun detayları aynen şöyle:

İstanbul’da faaliyet gösteren K.N İç ve Dış Ticaret Şirketi adlı şirket Libya’ya içerisinde ‘el arabası’ var diye beyan ettiği ürünlerini Ambarlı Gümrüğü’nden  göndermek ister. Ancak konteynırlardan şüphelenen gümrük görevlileri söz konusu ürünleri Kırmızı Hatta sevk eder. X-Ray’dan geçirilen konteynır da aşırı yoğunluk görülmesi üzerine de durum Büyükçekmece Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Fikret Çezik’e bildirilir. Olay yerine gelen savcı ve oluşturulan heyet marifetiyle söz konusu konteynır açılır. Konteynır açılır açılmaz da bizim gümrükçülerin şüphesinin doğruluğu ortaya çıkar.

Milyonlarca Mermi Yüzlerce Silah

Koneynır içerisinden 324 koli içerisine saklanmış 3 bin 240 adet Retay Baron HK ibareli silahlar ile yine kutular arasına konulmuş 1,5 milyon adet 9 mm. çapında mermi ve 125 bin adet 12 kalibrelik 70 mm. çapında fişek ele geçirilir. İlgili şirketin yöneticileri hakkında da yasal işlem yapılır. Ancak yapılan tüm aramalara karşın, K.N İç ve Dış Ticaret Şirketi’nin yöneticilerine ulaşılamaz!

İŞTE O ÖNEMLİ AYRINTI

Ufuk Türkyılmaz’ın yazdığı haber sonuna kadar doğrudur. Ancak sevgili arkadaşımın atladığı önemli bir ayrıntı vardır.

KAÇAK SİLAHLARI VE MİLYONLARCA MERMİYİ GÜMRÜK KAÇAKÇILIK VE İSTİHBARAT EKİPLERİ DEĞİL BİZZAT İSTANBUL GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDEKİ AMBARLI GÜMRÜĞÜ PERSONELİ ELE GEÇİRMİŞTİR.

Ancak operasyonel yetkisi olmayan Ambarlı Gümrüğü olayı İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürlüğü’ne bildirmişlerdir. Yani sevgili okurlarım, İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ve bağlı birimi Ambarlı Gümrüğü’nün pişirdiği yemeğe kaçak istihbarat mecburen ortak edilmiştir. Ben şahsım olarak bu önemli operasyonda emeği geçen İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ve bağlı birimi Ambarlı Gümrüğü çalışanlarını canı gönülden kutlarım.

YAZARIN NOTU

İddia odur ki; bazı gümrüklerde idareciler mezhep ayrımcılığı yapıyorlarmış! Bu konuyu da yakından araştırıyorum. Duyurulur.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum