1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Fatih'te 50 bin dolarlık soygun
Fatihte 50 bin dolarlık soygun

Fatih'te 50 bin dolarlık soygun

Fatih'te takı atölyesine giren 5 kişi, kapı ve çelik kasaları kesmek suretiyle işyerinde bulanan 50 bin dolar değerindeki gümüş takılarla kayıplara karıştı.

A+A-

Olay, Emin Sinan Mahallesi Hamam Caddesi üzerinde yer alan bir gümüş takı atölyesinde 09 Nisan 2014'te meydana geldi. İddiaya göre gece 22.12 sıralarında işyerine gelen kimliği belirsiz 5 kişi önce işyerinin çevresini kolaçan etti. Ardından şüphelilerden birisi işyerinin kapısını açmaya çalışırken diğer 4 kişi farklı noktalarda bekleyerek çevreden geçenleri kolaçan etti.

1,5 SAATTE TAKILARI ÇALIP KAÇTILAR

Kapının açılmasıyla birlikte üç şüpheli içeri girerken diğer iki şüpheli cadde üzerinde çevreyi izlemeye devam etti. Bu sırada işyerine giren 3 şüpheli önce işyerinin demir doğrama kapısını ardından atölyenin içerisindeki çelik para kasasını delici ve kesici aletlerle keserek kasadaki değerli takıları çantalara doldurdu. İşyerinde yaklaşık 1.5 saat kalan şüpheliler, daha sonra çaldıkları takılarla işyerinden çıkarak uzaklaştı.

OLAY ÖNCESİ VE SONRASI KAMERALA TAKILDI

Öte yandan olay öncesi ve sonrasında yaşananlar ise çevredeki işyerlerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde işyerinin önünde iki şüpheli beklerken diğer şüphelinin kapıyı açmaya çalıştığı ve açtıktan sonra 3 kişi birden işyerine girdiği görülüyor. Kamera kayıtlarına göre tam 1.5 saat içeride kalan şüpheliler kasayı delerek açtıktan sonra içerisinde takıların bulunduğu iki valizle birlikte işyerinden çıkarak uzaklaştıkları görülüyor.

''BUNA BENZER DURUMLAR ÜST SOKAKTA DA OLMUŞ''

İşyeri sorumlusu Hüseyin Baş, "Ortağım aradı, işyerimize girdiler diye. Ben de apar topar işyerine geldim ve baktım ki 50 bin doların üzerindeki takılarımızı alıp götürmüşler. Şikayetçi olduk. Olay yeri inceleme geldi. Şuana kadar bir sonuç çıkmadı. Olumlu bir haber bekliyoruz ama henüz bize intikal eden bir bilgi olmadı. Çok mağdur durumdayız. Buna benzer olaylar üst sokaklarda da olmuş. Hiçbir güvenliğimiz yok. Can güvenliğimiz de kalmadı, mağdur durumdayız" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.