1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fedakar Anne Kredi Aldı, Çaycılıktan Kendi İşinin Patronu Oldu
Fedakar Anne Kredi Aldı, Çaycılıktan Kendi İşinin Patronu Oldu

Fedakar Anne Kredi Aldı, Çaycılıktan Kendi İşinin Patronu Oldu

Afyonkarahisar’da 3 çocuk annesi Nazik Gök, yerini belediyeden, kredisini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) alarak kurduğu iş yeri sayesinde hem geçimini sağlıyor, hem de çocuklarını okutuyor.

A+A-

Afyonkarahisar’da 3 çocuk annesi Nazik Gök, yerini belediyeden, kredisini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) alarak kurduğu iş yeri sayesinde hem geçimini sağlıyor, hem de çocuklarını okutuyor.

SYDV’nin verdiği destekle iş yeri açan ihtiyaç sahibi insanlar, kendi ayakları üzerinde durarak evlerine ekmek götürmenin mutluluğunu yaşıyor. Şimdiye kadar maddi durumu iyi olmayan kişilere yönelik hayata geçirilen 17 projenin geri dönüşümleri başladı. Afyonkarahisar’da eşinden ayrıldıktan sonra 3 çocuğuna bakmak için çalışmak zorunda kalan Nazike Gök (43) çaycılık, terzilik, avukat katipliği, kantincilik yapmış. "3 aylık çocuğumla terzide çalıştım." diyen Gök, kalorifer borularına kurduğu salıncakta çocuğuna bakarken, diğer yandan da işini yapmış. 20 yıl öncesinde eşinden ayrıldıktan sonra iş hayatına başladığını belirten Gök, "Afyonkarahisar’da bundan 20 yıl önce bir bayanın çalışması çok zordu. Çalışan bayana hiç iyi gözle bakılmıyordu. Ben bu tabuları yıktım. Mecburiyetten yıktım. Girdim çalıştım. Kızım üç aylıkken gidip terzide işe başladım. Başka işlerde çalıştım. Okutulmadığım için hep düşük işlerde çalıştırıldım. Ancak, yılmayıp kendimi sürekli geliştirdim. Sonunda ‘neden kendi işimi kurmayayım?' diye düşündüm.” dedi.

Belediye başkanına giderek “Ben sizden odun, kömür istemiyorum, iş istemiyorum, yiyecek yardımı da istemiyorum.” dediğini belirten Gök, başkandan sadece kendisine katmer, gözleme işi için yer vermesini istediğini anlattı. Yer tahsisinin yapılmasının ardından SYDV’ye giderek iş kredisi için başvuruda bulunduğunu ifade eden Gök, "Bana yardımcı oldular. Başvurumu yaptım. Ben uzun süre onaylanmaz diye düşünüyordum. Bu arada Facebook'tan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’i ekledim ve ondan yardım istedim. Acilen iş kurmam gerektiğini ve çocuklarıma bakmam gerektiğini anlattım. 'Hemen onaylıyorum' dedi ve kredim hemen verildi. Bana 13 bin 200 lira kredi desteği verildi. Aldığım krediyle büfemi, malzemelerini aldım. Güzel bir iş yeri kurdum. Hem çocuklarıma bakıyorum, hem geçimimi sağlıyorum. Çocuklarımı okutuyorum." diye konuştu.

İş yerinde çay, tost, dondurma ve döner satmaya başladığını ifade eden Gök, işini büyütüp kendisi gibi ihtiyaç sahibi olan bayanları çalıştırmak istediğini dile getirdi.

"BAYANLAR KENDİLERİNE GÜVENSİNLER"

Bayanların her şeyden önce kendilerine güvenmelerini istediğini belirten Gök, şunları söyledi: "Başaramayacakları hiç bir şey yok. Ben bana gelen bayanları SYDV’ye yönlendiriyorum. Birçok bayan var, sıkıntıları var bana soruyorlar. Bir de çok ciddi korkuları var. Ancak, azim ve gayretleriyle hayata yeniden tutunabilir ve kendi işlerini yeniden kurabilirler."

SYDV Müdürü Süleyman Arı da vakıf olarak hazırladıkları gelir getirici 20 projenin Sosyal Yardımlaşma Vakfı Genel Müdürlüğü Fon Kurulu tarafından kabul edildiğini söyledi. Yaklaşık 650 bin lira tutarındaki projeleri bir bir hayata geçirdiklerini belirten Arı, "Şimdiye kadar ihale süreci ve prosedürleri tamamlanan projelerimizden yüzde 80'sini gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın geçimlerini en iyi şekilde yapabileceği ortamlar hazırlanıyor. Bunlar, vakıf görevlileri tarafından zaman zaman mesleklerini düzgün icra edip etmedikleri konusunda takip ediliyor." dedi.

Vakıf olarak, gençlere iş kapısı olabilecek projeleri yaptıklarını ifade eden Arı, 2 yıl geri ödemesiz, faizsiz şekilde 5 yıl geri ödemesi bulunan destekler sayesinde insanların kendi ayaklarında durarak, hayata dört elle sarıldıklarını ve daha mutlu olduklarını anlattı. CİHAN

Fedakar anne kredi aldı, çaycılıktan kendi işinin patronu oldu

Fedakar anne kredi aldı, çaycılıktan kendi işinin patronu oldu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.