1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fenerbahçe'den 5,5 saatlik savunma
Fenerbahçeden 5,5 saatlik savunma

Fenerbahçe'den 5,5 saatlik savunma

Aziz Yıldırım başkanlığındaki Fenerbahçe yönetimi ve avukatlar, UEFA Disiplin Kurulu'ndaki savunmaları için UEFA Merkezi'ne sabah saat 09:15'de giriş yaptılar.

A+A-

Heyetin savunması yaklaşık 5,5 saat sonra saat 14:45'de sona erdi. Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Tolga Aytöre, “Karar, Pazartesi ya da Salı günü açıklanacak” dedi.

Fenerbahçe yönetimi ve avukatlarının UEFA'ya yaptığı savunma sona erdi. İspanyol Müfettiş Miguel Lietard Fernandez-Palacios, Fenerbahçe heyetinden bir müddet süre istedi ve son değerlendirmeleri yapacağını, her şeyi tekrar gözden geçireceğini belirterek, "Kafama takılan bir şeyler kalırsa tekrar sizleri çağıracağım" dedi. Başkan Aziz Yıldırım ve beraberindeki Fenerbahçe heyeti kısa bir süre daha UEFA binası içinde bekledikten sonra saat 15:20'de binadan ayrıldılar.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım başkanlığındaki heyetin UEFA Denetim ve Disiplin Komitesi'ndeki savunmasının ardından basına açıklama yapan kulüp yönetim kurulu üyesi avukat Deniz Tolga Aytöre, kararın çok kötü bir karar, çok ağır bir karar şeklinde çıkmasını beklemediklerini söyledi.

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Şekip Mosturoğlu ile basın mensuplarına açıklamalar yapan Aytöre, disiplin müfettişinin raporunun iyi hazırlanmış bir rapor olmadığını ifade ederek, bunu tüm kamuoyunun bilmesi gerektiğini kaydetti. Raporda, 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararından alınmış suçlamalar bulunduğuna işaret eden Aytöre, onun haricinde rapora sportif olarak, yeni ek bir delil ya da spor hukukuna ve UEFA talimatlarına ilişkin herhangi bir şey konulamadığını söyledi. Kendilerinin savunmada sportif delilleri sunduğunu ifade eden Aytöre, kararın pazartesi ya da salı günü verileceğini kaydetti. Aytöre, "Bu, savunmanın ve sürecin başlangıcıydı, bundan sonraki aşamalarda da devam edeceğiz" diye konuştu.

Kendi ellerindeki argümanların ise çok farklı olduğuna dikkati çeken Aytöre, raporun UEFA'nın görev ve yetkisindeki ulusal maç, uluslararası maç ayrımı gözetilmeksizin düzenlenmesi gibi bazı sorunlar taşığını belirtti. Aytöre şöyle devam etti:

"Bu rapor açıkçası bizim en büyük umudumuz. Çünkü çok ciddi bir rapor olduğunu düşünmüyoruz. Bu yüzden de biz kararın, kamuoyunu da özellikle izliyoruz, yaratılmaya çalışıldığı gibi çok kötü bir karar, çok ağır bir karar şeklinde çıkmasını beklemiyoruz."

Müfettişin neden değiştiği sorusunun komite üyelerine yöneltilip yöneltilmediğine ilişkin soru üzerine Aytöre, bunun çok spekülatif ve idari bir konu olduğunu söyledi. Aytöre, "Bizim kalkıp orada bu kadar kuvvetli argümanlarla savunma yapma şansımız varken müfettiş değişikliğini dile getirmemiz... Farklı iki rapor, farklı iki bakış açısı var ama bu argümanları bir kenara bırakıp. 'Müfettiş neden değişti?' şeklinde bir savunma yapmamız da Fenerbahçe'nin ciddiyetine yakışmaz" diye konuştu.

Yönetim kurulu üyesi Şekip Mosturoğlu da kendisinin kişisel değerlendirmesinin, yüksek standartlı bir duruşma gerçekleştiği yönünde olduğunu belirtti. Buradaki kararların FIFA, UEFA ve federasyon normlarına dayalı olarak verileceğini ifade eden Mosturoğlu, örneğin "transfer şikesi" kavramının Türkiye'de herhangi bir hukuk kitabına oturmadığını ama FIFA ve UEFA kuralları ile izah edilebileceğini ve izah ettiklerini düşündüklerdini kaydetti.

Mosturoğlu, "Bekleyeceğiz, göreceğiz, Tolga Bey'in dediği gibi, bu daha bir başlangıç, bir günde iki günde bitecek bir süreç gibi gözükmüyor" ifadesini kullandı. Bugün maç görüntülerinin izlenip izlenmediğinin sorulması üzerine de Mosturoğlu, duruşmanın çok uzadığını, bu nedenle görüntüleri izleme fırsatı olmadığını söyledi. Aytöre ise maç maç savunma yaptıklarını kaydetti.

Fenerbahçe heyeti UEFA binasından ayrılırken gelen bir grup Trabzonspor taraftarı ile Fenerbahçeli taraftarlar arasında kısa bir sözlü tartışma yaşandı. Trabzonsporlu taraftarlar ayrıca, yaşanan sürece tepkilerini açtıkları pankartla gösterdi.

Öte yandan, Futboluma Dokunma Platformu tarafından İsviçre'nin en yüksek tirajlı gazetelerinden Neue Zürcher Zeitung'un bugünkü sayısında tam sayfa olarak, "Fenerbahçe'nin masumiyetini kabul edin" yazılı ilan verildi.

Nyon'daki UEFA Merkezi'ne 5 araçla birlikte gelen heyette, duruşmaya girecek olan yöneticiler ve avukatların yanı sıra kendileri için bina içinde hazırlanan özel bir bölümde bekleyecek olan Fenerbahçeli diğer yöneticiler de yer aldı.

Aziz Yıldırım başkanlığındaki heyetin UEFA Denetim ve Disiplin Komitesi'ndeki savunması sürerken, UEFA binası önünde toplanan sarı-lacivertli taraftarlar marşlar söyleyerek heyete destek veriyor. Türkiye ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen Fenerbahçeli taraftarlar, UEFA Genel Merkezi önünde açtıkları dövizler ve attıkları sloganlarla süreci protesto ediyor.

Diğer taraftan, Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu'nun avukatlarıyla birlikte hazır bulunduğu, Ali Yıldırım ve Cemil Turan'ın ise avukatları tarafından temsil edildikleri duruşmalı toplantıda, UEFA Disiplin Müfettişi Miguel Lietard Fernandez Palacios'un yanı sıra Avusturyalı, İsviçreli ve Macar komite üyelerinin yer aldığı öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.