1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fermani Altun: Hocaefendi’nin Açıklaması Duygularımıza Tercüman Oldu
Fermani Altun: Hocaefendi’nin Açıklaması Duygularımıza Tercüman Oldu

Fermani Altun: Hocaefendi’nin Açıklaması Duygularımıza Tercüman Oldu

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin Alevi-Sünni kardeşliğiyle ilgili yaptığı değerlendirmeye destek verdi.

A+A-

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin Alevi-Sünni kardeşliğiyle ilgili yaptığı değerlendirmeye destek verdi. Hocaefendi’nin açıklamasının gönüllerindeki sese tercüman olduğunu ifade eden Altun, “Provokasyonlara karşı dikkatli olunmalı.” uyarısında bulundu.

Son günlerde Alevi-Sünni çatışmasını körüklemek isteyenlere karşı toplumun kanaat önderlerinden art arda açıklama yapılıyor. Fethullah Gülen Hocaefendi de ‘herkul.org’ internet sitesinden yaptığı açıklamada, “Bir köprü ile bir sürü köprüyü yıkmayalım’ diyerek birlik ve beraberlik çağrısı yapmıştı. Açıklamaya Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun destek verdi.

Hocaefendi’nin değerlendirmelerini “Harika” diye nitelendiren Altun şöyle devam etti: “Hocaefendi bizim gönlümüzdeki özümüzdeki seslere tercüman oluyor. Onun dostluğuna kucaklayıcılığına her zaman değer verdiğimiz, inandığımız bir dostumuzdur. Ona çok büyük saygı duyuyoruz. O bakımdan burada alimlerin değerlendirmesi, kucaklayıcılığı, alimlerin toplumun önüne koyduğu pusulalar doğrudur. Alimler sevgide ve ittifakta yarışırlar. Çünkü Allah’a giden hak yolu bir tanedir, iki tane değildir. Bütün arzumuz insanların doğruyu yapması. Üç günlük dünyada mevki çıkarlarının hepsi geçicidir. İnsanlar devlet yönetimine yükseldikçe mütevaziliğin daha da artması lazım. Türkiye’de idarecilerden kaynaklanan hatalar vardır.”

Ortadoğu coğrafyasında insanların arasında mezhep çatışmasının körüklenmek istendiğini dile getiren Altun, “Son yıllarda yaptığımız çalışmalarla sistemden kaynaklanan eksik bilginin giderildiğini söyleyebiliriz. Uluslararası bazı güçler tarafından bu coğrafyanın en yumuşak karnı olan bir mezhep savaşı çıkarmak için kilometre taşları döşeniyor. Dolayısıyla Türkiye’yi de kaşıyorlar. Buna çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bu noktada siyasi yöneticilere büyük görevler düşüyor. Mesela son günlerde üçüncü köprüye Yavuz Sultan Selim’in adının verilmesi büyük talihsizlik. Neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuldu? Buna karşı bir reaksiyon gösterildi. Bunun geri çekilmesi gerekiyor. Bir hata oldu, bu düzeltilebilir, geri çekilebilir.” ifadelerini kullandı.

Provokasyona karşı bütün kesimlerin dikkatli olması gerektiğini anlatan Altun, “Ben ne kadar Alevi’ysem o kadar Sünni’yim; ne kadar Sünni’ysem o kadar Alevi’yim. Benim felsefem bu. Burada Alevilik ve Sünnilik bana çok yapay geliyor; ama öyle yorumlanmaktadır. Toplumda kullanılacak taşeronlar her dönem olmuştur. Bir avuç taşeron tutarsınız toplumu birbirine düşürürsünüz, hasarlar oluşturursunuz. Provokasyonlara herkesin dikkat etmesi gerekiyor. Ben provokasyonlardan çekiniyorum. Yine birçok provokatörler ortaya çıkabilir. Bunlara itibar edilmemesi gerekiyor. Çorum ve Sivas olaylarında bunlar oldu.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.