1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Festivalde 10 Ton Hamsi Dağıtıldı!
Festivalde 10 Ton Hamsi Dağıtıldı!

Festivalde 10 Ton Hamsi Dağıtıldı!

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Esenler Belediyesi ve Rizeliler Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Hamsi ve Horon Festivali’nde vatandaşlara hamsi dağıttı.

A+A-

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Esenler Belediyesi ve Rizeliler Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Hamsi ve Horon Festivali’nde vatandaşlara hamsi dağıttı. Festivalde, yaklaşık 30 bin insana 10 ton hamsi dağıtıldı.

Esenler Belediyesi ve Rizeliler Derneği, Esenler Dörtyol Meydanı'nda hamsi festivali düzenledi. Festivale İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Rize Valisi Nurullah Çakır, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve Rizeliler Derneği Başkanı Barış Al’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Festivale katılan vatandaşlar, kemençe ve tulum eşliğinde eğlendi. Karadeniz halk oyunları ekiplerinin maharetlerini sergilediği festivalde vatandaşlara 10 ton haşlanmış ve mangalda hamsi dağıtıldı. Yaklaşık 30 bin kişi dağıtılan hamsiden nasibini aldı.

Festival hakkında konuşan Vali Mutlu, “Hemşehrilerimi tebrik ediyorum. Memleketimizin her köşesi bir birinden güzel. Her birinin güzel zenginlikleri, değerleri var. Bunları yaşamak gönüllerimize neşe veriyor. Bu güzel ve coşkulu ortam, her şey en güzeli ile tamamlanacak diye düşünüyorum. Bu güzel programı yapanlara da teşekkür ediyorum.” dedi.

Dernek Başkanı Barış Al da“Dernek olarak geleneksel hale getirdiğimiz hamsi festivalinin bu yıl dördüncüsünü düzenliyoruz. Burada bu festivali yaparak bir nebze olsun hemşehrilerimizle hasret gideriyoruz. Ayrıca Esenler’de yaşayan vatandaşlarımızla farklılık yapmak istiyoruz. Burada hem hamsi yiyoruz, hem de Rize’nin simgesi haline gelen horun oyununu oynuyoruz. Bugün yaklaşık olarak 10 bin insan 30 bin hamsi dağıtılıyor." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Festivalde 10 ton hamsi dağıtıldı

Festivalde 10 ton hamsi dağıtıldı

Festivalde 10 ton hamsi dağıtıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.