1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'FETHİN 560. YILDÖNÜMÜ'
FETHİN 560. YILDÖNÜMÜ

'FETHİN 560. YILDÖNÜMÜ'

Fethin 560. Yıldönümü, Haliç'te coşkuyla kutlandı!...

A+A-

İstanbul'un Fethi'nin 560. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Haliç'te ışık, su, ses, lazer, havai fişek ve fethi anlatan üç boyutlu film gösterisi yapıldı. Kutlamalarda Osmanlı Hanedan üyeleri de hazır bulundu.

Akşam saatlerinde başlayan kutlamalara İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Haliç’teki gösteriler için Balat sahilinde özel bir platform oluşturuldu. Yaklaşık 2 saat süren kutlamaları, Haliç sahilini dolduran binlerce İstanbullu, ellerinde Türk bayraklarıyla izledi.

Kutlama, ses, ışık ve su gösterisiyle başladı. Ardından sudan oluşturulan perdede, İstanbul’un fethinin anlatıldığı "Fetih" filmi gösterildi.

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Müze ve Kültür Sitesi Mehteran Bölüğü tarafından verilen konserin ardından da havai fişek gösterisi gerçekleştirildi. Finalde, binlerce havai fişeğin kullanıldığı ışık, su, ses, lazer ve havai fişek gösterisi İstanbulluları büyüledi.

Törende bazı vatandaşlar Haliç sahilinde aileleriyle birlikte hem piknik yaptı hem de fetih kutlamalarını izledi. Kutlamaları izleyen vatandaşlar cep telefonu ve kamerlarala görsel şöleni görüntüledi. Kutlama alanından ayrılmayan vatandaşlar, tek yürek olup bu coşkuya katılmanın bir tarifi olmadığını, gösteriyi gururla onurla izlediklerini dile getirdiler.

a1.20130530114823.jpg

a2.20130530114840.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.