1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Fethiyeli Köylüler, Yeni Yapılacak Tersaneye Tepki İçin Kendilerini Zincirledi
Fethiyeli Köylüler, Yeni Yapılacak Tersaneye Tepki İçin Kendilerini Zincirledi

Fethiyeli Köylüler, Yeni Yapılacak Tersaneye Tepki İçin Kendilerini Zincirledi

Fethiye'nin Yanıklar Köyü'nde bulunan Karaot Mevkii'ne yapılması planlanan yat çekek yeri projesini protesto eden köylüler kendilerini zincire vurdu....

A+A-
Fethiye'nin Yanıklar Köyü'nde bulunan Karaot Mevkii'ne yapılması planlanan yat çekek yeri projesini protesto eden köylüler kendilerini zincire vurdu. Uluslararası Kıyı Günü'nde tersanenin yapılacağı alanda toplanan köylüler yat çekek yeri istemediklerini açıkladı.

Tüm dünyada kıyıların değerinin anlatılması için kutlanan 1 Ekim tarihi, ülkemizde de 2007 yılından bu yana Uluslararası Kıyı Günü olarak kutlanıyor. Muğla'nın Fethiye ilçesinde gerçekleştirilen kutlamalar köylülerin protestosuna sahne oldu. Yanıklar Köyü'nde bulunan Karaot Mevkii'ne yat imalat ve çekek yeri yapılmasına onay verilmesine tepki gösteren köylüler, kendilerini zincire vurdu. Kadın erkek, genç yaşlı projenin uygulanacağı alanda toplanan köylüler, ellerini zincirleyerek Karaot'a kimseyi sokmayacaklarını belirtti. Grubun önünde yer alan köylülerin bir kısmı ise kendilerini zincirlerle birbirlerine bağladı. Slogan atarak yürüyen grubun sözcülüğünü ile ilköğretim öğrencisi yaptı. İlköğretim 3'ncü sınıf öğrencisi Ezgi Çetin, Karaot'un imara açılmasını istemediklerini söyledi. Her yıl 1 Ekim tarihinde kutlanan Dünya Kıyı Günü'nün Karaot'ta kaygıyla kutlandığına dikkat çeken Çetin, "Köy halkı olarak burada yapılmak istenen tersaneyi istemiyoruz. Bizler buraları dedelerimizden miras aldık ve geleceğe bu şekilde bırakmak istiyoruz. Herkes kıyı gününü kutlarken biz Yanıklar Köyü sakinleri ağlıyoruz." dedi.

Köylülerin eylemine destek verdiklerini belirten TEMA Fethiye Temsilcisi Okyay Tirli de, Yanıklar Köyü'nün haklı davasında onlara destek olduklarını söyledi. Karaot'un devlet haritasında birinci derece sit alanı göründüğünü ve buranın caretta carettalarının yumurtlama bölgesi olduğuna dikkat çeken Tirli, "Göçmen kuşların uğrak yeri olan Karaot'u dünya kıyı gününde koruyalım. Burayı imara açıp hem doğal çevreyi hemde insanların huzurunu bozmayalım. Türkiye bir hukuk devletidir. Eminim açılacak dava süresince buraları imara açmayacaklar." şeklinde konuştu.

Yaklaşık 100 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen zincir eylemi 1 saat içerisinde tamamlandı. Kendilerini zincire vuran köylüler zincirlerini söktükten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.