1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. FETÖ GÜMRÜKLERDE SİL BAŞTAN
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

FETÖ GÜMRÜKLERDE SİL BAŞTAN

A+A-

-FETÖ GÜMRÜKLERDE SİL BAŞTAN-

    MERSİN'DE BİR GİZEMLİ KONTEYNIR

 

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, MİT Başkanı Sayın Hakan Fidan, devletin diğer güvenlik, kolluk, yasama organlarının başları, koca Rusya, arkasından Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Ukrayna ve birçok bağımsız devlet kısaca herkes topyekûn o darbeci terör örgütü ile uğraşıyor, ülkesinden def ediyor, yakaladıklarını Türkiye'ye teslim ediyor, yurt içinde operasyon ardına operasyon.

Bazı kurumlarımızda görevden almalar, gözaltılar, tutuklamalar görevden almalar vs, vs, vs.. Kolay değil sadece Özel Harekât Daire Başkanlığı'nda 217 can almış eli kanlı bir örgüt. Devletin içine sızmış belki hala pusuda..! Çok ama çok dikkatli olmak lazım. Mücadelenin adamları sahada.. Erdoğan, Soylu, Fidan diken üstünde. Art arda operasyonlar, gözaltılar, tutuklamalar, görevden almalar…

HALA AT OYNATABİLİYORLARSA PES!

Ancak bu yoğun mücadelede anlaşılmayan bir şeyler var. Demiyor mu koca Cumhurbaşkanı 'Ben FETÖ ile mücadelede yalnız kalıyorum' diye. Alın size gümrükler mesela. Sahi gümrükte FETÖ ile nasıl mücadele ediliyor?

Olan, biten aynen şu: Gümrükte soruşturma yerine, soruşturmama, görevden alma yerine göreve getirme, yeni çalışma sahaları açma şeklinde devam ediyor. Bu kadar kesin mi derseniz; bende size şunu derim ' Hadi bu yazdıklarım karşısında koca bakanlık bana tekzip, açıklama göndersin. Hadi bekliyorum.

Bakın sevgili okurlar ne yazıktır ki gümrükte şuan, halen geçmişte FETÖ ile içiçe olmuş üst düzey bürokratların adamları birer birer hem de çok ama çok kritik görevlere getiriliyorlar. Bunun yanı sıra FETÖ'den meslekten atılan bölge müdürleri halen o bölgelerde söz sahibi olmalarını sürdürüyor. Vallahi de billahi de sürdürüyor. Benden bu kadar kesin, bıçak gibi satırlar.. Sahi var mı tekzip, açıklama vs gönderecek? Bekliyorum..

SİZDE Mİ SAYIN BÜROKRATLAR?

Sayın bakan haklı olabilir. Hani diyebilir ki, 'Benim Cumhurbaşkanım ve arkadaşlarım FETÖ ile mücadele ederken ben niye etmeyeyim. Ama tanımıyorum ki bu kişileri' Haklı olabilir. Yeni bir bakan, koca bir gümrük..

Eee iyide kardeşim bakan tanımıyor da yılların gümrükçüleri, bulundukları makamı, oturdukları koltukları, kullandıkları araçları, lojman ve imkânları bu kuruma borçlu üst düzey bürokratlarda mı tanımıyor bu vatan hainlerini. Yapmayın üç maymunu oynamayın.

Üç maymun ne demek ki? TDK'ya göre; gördüğü, duyduğu ve bildiği bir olay hakkında görmemiş duymamış gibi yapan insanlara deniliyor. İşin özü, kıvırmadan söylenecek bir söz varsa bakanlık FETÖ ile mücadelede sınıfta çakmıştır. Ha önümüzdeki süreçte de çakabilir mi? Zannetmiyorum. Çünkü Cumhurbaşkanımızın da bu konuya özellikle eğildiği bilgisi var. Duyum sağlam mı derseniz? Kaya gibi vallaha.. Bu konuyla ilgili bir de dipnot bırakayım size.

FETÖ ile mücadele konusunda önümüzdeki günlerde bir yazı paylaşacağım sizlerle. Okuyan inanın küçük dilini yutacak! Merkez üssü neresi mi olacak? Az bekleyin…

MERSİN TOKADIMI YERSİN!

Bizim Mersin'de sular durulmuyor. Aman ha kızmaca darılmaca yok! Belgesiz yazmam, kimseyi rencide etmek için yazmam bilen bilir. Bakın daha sıcacık bir olayı anlatayım sizlere. Bir konteynırın gizemli yolculuğundan, hikayesinden söz edeyim sizlere..

İşte Mersin Gümrüğü'nde 19330100IM001976 sayılı özet beyana bağlı SEGU505074-4 sayılı transit konteynırımızın hikâyesi…

Mersin'e yolu düşen gizemli konteynırımız risk kriterleri çerçevesinde X-Ray cihazına sevk edilir. Amanın o da ne daha X-Ray'ın önüne gelen konteynırımızın başlar sağı solu oynamaya.. Söz konusu konteynırımızın içi açılınca da, neden X-Ray cihazını görünce coştuğu ortaya çıkar. Konteynırın içerisinde beyan harici çok sayıda eşya çıkar. Şimdi sevgili okurlar, önümüzdeki yazılarımda bu olayın perde arkasını da yazacağım ancak ben bu yazımda öncelikle ve öncelikle konteynırla ilgili yapılan, yapılmayan ve akıllarda soru işareti bırakan detayları yazmak istiyorum.

1-) Farklı Çıkan Görüntü Ve Araç Ekran Çıktısı Gümrük Ve Muhafaza Ortak Araması Yapılır. Bendeki Belgelerde, Aramayı Muhafaza Yapmış. Özet Beyan Sahibine Eşya Uygun Çıkan Kısmı İade Edilmiş. Gümrük Yönetmeliği 587 Göre, Para Cezası Ödenmeden Teminata Bağlanmadan Uygun Kısmı Dilekçe Olmadan Teslim Edilemez Ayırmayı Gümrük Muhafaza Yapamaz. Gümrüğe GY 587 Ödendikten Sonra Yapılır.

2-) Hangi Eşya Beyan ve Belgelere Uygun, Hangisi Uygun Değil; Bende Mevcut Olan Tutanakta Gösterilmemiş!

3-) 2014/21 göre Farklı Çıkan Eşya İçin Daha Ağır Ceza Varsa Takibi 5607.K.M.K göre (GY 575 md) eğer yoksa GK.235/5 mad. göre takibi yapılıyor.

4-) Fatura Sunulması Kaçak Olduğunun X-Rayda Saklandığının Göstergesi 5607 KMK Göre Takibatı Gerektirir.

5-) Eğer Mahkeme İdari İşlem Yapın Derse, Gümrük Kanunu 235/ 5 Uygulanıyor.

6-) Artı İzne Tabi Sanayi Bakanlığı’nın İzni Yok!

Sevgili okurlar, elimdeki belgeler ışığında sizlere aktardığım bu transit işleminde Mersin Gümrüğü'nde 2014/21 sayılı genelgelerine istinaden yapılması gerekirken, tüm bu sair mevzuat hükümleri göz ardı edilmiştir. Firmanın fatura sunması eşyanın kaçak olduğunun ve saklamak istemesinin en büyük göstergesidir.

Şimdi söylemek ve altını çizmek istediğim şudur: Bu gizemli konteynırla ilgili Mersin Gümrüğü'nde bir görev zafiyeti var mı? Varsa işlemlerde ihmali olan personelle ilgili olarak ne gibi bir yaptırım düşünülmektedir?

 

                     -YAZARDAN FLAŞŞŞ MERSİN NOTU-

MERSİN GÜMRÜĞÜ’NDEKİ 32 MİLYONUN (TRİLYON) HİKÂYESİNİ ÇOK YAKINDA TÜM BELGELERİYLE HEM KÖŞEMDE İŞLEYECEĞİM, HEM DE YAKIN BİR TARİHTE PROGRAMA BAŞLAYACAĞIM KRT TV’DE AÇIKLAYACAĞIM.

 

'YAZARDAN SON DAKİKA İSTANBUL NOTU'

İSTANBUL BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BAĞLANTISI MURATBEY GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ DENETİMİNDEKİ P… ANTREPO’DAKİ KUMAŞLARA ACABA NE OLDU? BU KONUYLA İLGİLİ OLARAK ARAŞTIRMA VE İNCELEME YAPMAK İÇİN BİR HEYET KURULDUĞU BELİRTİLİYOR.

 

-YAZARDAN ÖNEMLİ TEKİRDAĞ NOTU-

TEKİRDAĞ GÜMRÜĞÜ’NDEKİ MONTLARA NE OLDU?

Yazardan Notunda Belirtmiş Olduğum Montların Kısa Hikâyesini Aşağıda Aktarıyorum:

GÜRCİSTAN’DAN TEKİRDAĞ GÜMRÜĞÜ’NE MARKALI OLDUĞU İDDİA EDİLEN MONTLAR GELİR. GÖREVLİLER, MONTLARIN EVRAKLARINI İNCELEMESİ SONUCU MONTLARIN SEVK EDİLECEK OLAN GÜMRÜĞÜN İSTANBUL BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BAĞLANTISI TRAKYA SERBEST BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ OLDUĞUNU TESPİT EDERLER.

BU MONTLARIN MARKA SAHİBİ OLARAK TANINMIŞ BİR HAVLU ÜRETİCİSİ VE İTHALATÇISININ DA İSTANBUL’DA BİR TEKSTİL ŞİRKETİ OLDUĞU VE MONTLARIN GEREKLİ İNCELEMELER SONRASI AKIBETİNİN BELLİ OLACAĞI BELİRTİLİYOR!

SÖZ KONUSU MONTLAR, TEKİRDAĞ GÜMRÜĞÜ’NDE BEKLİYOR!..

....................................................

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum