1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. FETÖ' nün PKK imamı
FETÖ nün PKK imamı

FETÖ' nün PKK imamı

PKK üyesi olmak’ suçundan tutuklanan Özcan A.’nın, FETÖ’nün şifreli haberleşme programı ‘ByLock’u kullandığı tespit edildi. Bu durum, FETÖ-PKK arasındaki iletişim ve eylem birliğini bir kez daha gösterdi.

A+A-

Muş'ta PKK operasyonunda ele geçirilen ve cep telefonunda FETÖ'cülerin kullandığı ByLock bulunduğu tespit edilen Mustafa Ö.'nün, örgütün Dağ kadrosu yöneticilerinden olduğu ve PKK-FETÖ ilişkisini deşifre edebilecek kilit isimlerden olduğu ortaya çıktı. Muş merkeze bağlı Suluca Köyü yakınlarında 15 Eylül tarihinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının zırhlı aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla infilak ettirilmesi sonucu 12 askerin yaralandığı saldırıyla ilgili aranırken Batman'da yakalanan Özcan A.'nın kullandığı cep telefonunda FETÖ'nün iletişimde kullandığı 'ByLock" uygulamasının bulunduğu belirlenmişti. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "PKK terör örgütü üyeliğinden tutuklanan örgüt üyesinin ByLock kullandığı tespit edildi. PKK, FETÖ el ele..." diye yazan Diyarbakır Valisi Seddar Yavuz'un verdiği bilgiler, 'üst akla' hizmet eden iki terör örgütü arasındaki ilişkiler ağını da gözler önüne serdi.

PKK-FETÖ arasındaki işbirliğine ilişkin ilk defa bu tip bir bulguya ulaşıldığınadikkat çeken Muş Valisi Seddar Yavuz, Bylock'un terör örgütü FETÖ mensuplarının kendi örgüt içi haberleşmek için kullandığı program olduğuna dikkat çekti. Vali Yavuz, "Bylock sistemine dahil olunması için bir FETÖ üyesinin sizi sisteme davet etmesi ve şifre vermesi gerekir. Dolayısıyla bu PKK'lının en az bir FETÖ'cüyle bağlantısı var. Telefon kayıtları inceleniyor. Şu anda bu PKK'lının hangi FETÖ'cülerle ilişkisi olduğunu söylemek, soruşturmanın selameti açısından sağlıklı olmaz" diye konuştu. FETÖ iletişim sistemiyle yakalanan PKK'lının kimliğine ve suç dosyasına dikkat çeken Vali Yavuz, PKK-FETÖ işbirliği ile yapılan olası eylemler ile terör örgütleri arasındaki bağlantılar üzerinde çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Terer örgütleri PKK ve FETÖ'nün isimleri farklı ama ana kumanda masasında oturanlar aynı. Yakalanan bu PKK'lının, 7 Haziran seçim seçimlerinde Muş Valiliği'ne 1 ton bombalı araçla saldırı girişiminde aktif rol oynadığını tespit ettik. Şimdi de üzerinden FETÖ haberleşme sistemi çıktı. 7 Haziran 2015 seçimleri ve 1 Kasım seçimlerinde bu örgütlerin ilişkileri ortaya çıkmıştı, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bu daha net anlaşıldı"

FETÖ-iNCiRLiK 'BYLOCK HATTI'

Diriliş Postası Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk, önceki gün yazdığı yazıda terör örgütleri PKK ve FETÖ ile 'üst akıl' arasındaki ilişkiyi açığa çıkaran şu bilgileri verdi: "ByLock tek başına suç delili sayılabilir mi? Evet! Bir kere bile kullanmış olan herkes istinasız herkes teröristtir. (...) Ayrıca, Suriye'de mücadele eden gruplardan birinin komutanı ByLock konusunda şunları bildirdi: 'Esir olarak ele geçirilen YPG'li teröristlerden birinin tabletinde ByLock tespit ettik. İncirlik Üssü'nde bir ABD askeriyle konuşmaları elimizde"

By Lock ile deşifreler ortaya çıkıyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının iletişim sağladıkları ByLock programı ile ilgili, "By Lock ile ilgili çalışmalar sürüyor. Yeni deşifreler ortaya çıkıyor, belirleniyor. Bununla daha çok güvenlik kuvvetlerimizin bilişimle ilgili birimleri üzerinde çalışıyor." dedi. Özlü, daha çok güvenlik kuvvetlerinin bilişimle ilgili birimlerinin bu konunun üzerinde çalıştığını bildirdi. Özlü, "Şu anda güvenlik kuvvetlerimizin, istihbarat teşkilatımızın öncülüğünde, koordinasyonunda bu çalışmalar yürüyor" diye konuştu. (Star)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.