1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. FETÖ'cü bürokratı internet ele verdi
FETÖcü bürokratı internet ele verdi

FETÖ'cü bürokratı internet ele verdi

Kamuda üst düzey FETÖ'cüler tek tek belirleniyor. Örgütün internetten verdiği mesajları takip eden bürokratlar, 3 yıllık incelemeyle ortaya çıkartıldı. Bir yılda 25 bin giriş yapan memur tespit edildi. Şimdiye kadar 40 bin isme ulaşıldı!

A+A-

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) mensup üst düzey bürokratları belirlemek için yeni bir yol haritası çizildi.

Kamuda, murakıp, uzman, müfettiş gibi unvanlarla görev yapan FETÖ'cüleri tespit etmek amacıyla bilgi işlem arşivinden faydalanılıyor. Edinilen bilgilere göre son 3 yıla ilişkin bilgi işlem verileri çıkarıldı. Hangi bürokratın hangi internet sitesine girerek FETÖ'nün internet üzerinden verdiği mesajları takip ettiği tespit edildi. Sadece bir vergi müfettişinin cemaatin internet sitesi olan 'aktifhaber'e bir yılda 25 bin giriş yaptığı ortaya çıktı. İncelemelerde takiyyeci bürokratların FETÖ'den gelen mesajları takip etmek amacıyla aktifhaber'in yanı sıra Zaman Gazetesi, Samanyolu TV ve Bank Asya'nın internet sitesini de takip ettikleri belirlendi.

4 AYDA 7.500 MESAJ

FETÖ yapılanmasıyla mücadele kapsamında en kapsamlı deşifre çalışması Vergi Denetim Kumlu ta-rafından yapılıyor. Sadece bir vergi müfettişinin 4 ayda 7 bin 500 kez Paralel Yapı'nın bir haber sitesin-den gündem takibi yaptığı görül-dü. FETÖ üyelerinin kullandığı şif-reli mesaj uygulamaları da yakın-dan takip ediliyor. Kasım 2014 tari-hinden itibaren kullanılmaya baş-lanılan 'By Lock' adlı hem android hem de iOS tabanlı cihazlara uy-gun olan şifreli mesaj uygulaması büyük ölçüde çözülmüştü. Sadece By Lock uygulamasından elde edi-len istihbarat bilgileri sayesinde başta TSK olmak üzere devlet ku- rumlanna sızan 40 bine yakın FETÖ üyesi belirlenmişti..(Milliyet)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.