1. HABERLER

  2. MEDYA HABER

  3. FETÖ'cü gazetecilere operasyon
FETÖcü gazetecilere operasyon

FETÖ'cü gazetecilere operasyon

35 GÖZALTI KARARI!

A+A-

Fetullahçı Terör  Örgütü'nün medya yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, 35 kişi hakkında  gözaltı kararı verildi. İstanbul merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda,  aralarında Rasih Yılmaz'ın da bulunduğu 9 gazeteci gözaltına alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Fetullahçı Terör  Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, 35 kişi  hakkında gözaltı kararı verildi. Hakkında gözaltı kararı verilen Ergun Babahan, Prof. Dr. Osman Özsoy ile Şemsettin Efe’nin yurtdışında olduğu tespit edildi. 35 şüpheliden 18'inin yurtdışında olduğu öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar ile Terör ve Örgütlü  Suçlar Bürosu savcılarından Murat Çağlak tarafından FETÖ'nün medya yapılanmasına  yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yeni deliller doğrultusunda 35 kişi  hakkında gözaltı kararı alındı.

İstanbul, Ankara ve İzmit'te düzenlenen operasyonda, Nurullah Öztürk,  Rasih Yılmaz, Murat Aksoy, Abdullah Alparslan Akkuş, Dinçer Gökçe, İskender Yunus  Tiryaki, Levent Arap, Ömer Şahin ve Ayhan Şimşek gözaltına alındı. Şüphelilerden  18'inin yurt dışına çıktığı tespit edilirken, 8 kişiyi ise arama çalışmaları  sürüyor.

Hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerin, örgüt ile bağlatılı  oldukları ve çalıştıkları basın yayın organları ile sosyal medya üzerinden FETÖ  terör örgütü lehine propaganda yaptıkları öne sürülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.