1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. FETÖ'nün kapatılan üniversitesindeki "arsa dolandırıcılığı" davası
FETÖnün kapatılan üniversitesindeki arsa dolandırıcılığı davası

FETÖ'nün kapatılan üniversitesindeki "arsa dolandırıcılığı" davası

Melikşah Üniversitesi'nin arazisini genişletmek için imar değişikliği ve kamulaştırma vaadiyle arsalarını aldıkları vatandaşları dolandırdıkları iddiasıyla haklarında dava açılan mütevelli heyeti üyeleri yargılanmaya başlandı.

A+A-

Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında kapatılan Melikşah Üniversitesinin arazisini genişletmek için üniversite yerleşkesi çevresindeki vatandaşların arsalarını alarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen mütevelli heyeti üyelerinin yargılanmasına başlandı.

Üniversite ve bağlı olduğu Burç Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfının mütevelli heyetinde yer aldıkları, imar planı değişikliği ve kamulaştırma vaadiyle vatandaşların arsalarını aldıkları iddiasıyla aralarında iş adamları Memduh Boydak, Hamdi Kınaş, eski Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Meclis Başkanı Nurettin Okandan ve FETÖ'nün "il imamı" Sıtkı Baş'ın da bulunduğu 12'si başka suçtan tutuklu, 4'ü firari 31 sanığın yargılandığı davanın görülmesine başlandı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, sanık ve müşteki sayısının fazlalığı nedeniyle adliyenin konferans salonunda yapıldı. Duruşmada bazı sanıklar, müştekiler ve avukatları hazır bulundu.

Duruşmada ifade veren başka suçtan tutuklu sanık Ahmet Türkmen, kapatılan Melikşah Üniversitesi mütevelli heyetinde yer aldığını, en yaşlı üye olduğunu ve 2013 yılında ayrıldığını söyledi.

İddianamede yaklaşık 20 kişinin şikayetçi olduğunu ifade eden Türkmen, kendisinin akaryakıt istasyonu olduğunu, heyetin arsa komisyonunda yer almadığını ve bu konuda bilgisi olmadığını belirtti. 

Türkmen, "adliye imamı olduğu" iddiasını da reddetti.

Tutuksuz sanık eski KAYSO Meclis Başkanı Nurettin Okandan da üniversitenin mütevelli heyetinde iş adamı olması sebebiyle bulunduğunu dile getirdi. Heyetin protokol, tanıtım ve reklam işlerine baktığını anlatan Okandan, arsa işiyle başka suçtan tutuklu sanıklar Necmi Somtaş, Halit Gazezoğlu, Veli Demirci ile tutuksuz sanık Ömer B'nin ilgilendiğini söyledi. Okandan, heyetin arsa toplantılarına katılmadığını da aktardı.

Tutuksuz sanık Ersin K. de 2013-2014 yıllarında mütevelli heyetinde yer aldığını, arsa alımı ve kamulaştırma ile ilgili toplantılardan bilgisi olmadığını, bu işleri Necmi Somtaş ve Ömer B'nin yürüttüğünü iddia etti.

Başka suçtan tutuklu eczacı Bülent Ü. ise örgütün sağlık sorumlusu olduğu iddiasını kabul etmedi. 

Duruşmada, eski Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Abdulhakim C. ile Ahmet Akdeniz ve Ali Erginler, kapatılan Melikşah Üniversitesi eksi rektörü Reşit Ö. ile Mustafa Koyuncu ve başka suçtan tutuklu avukat Ekrem H. de haklarındaki iddiaları reddederek, beraatlarını istedi.

Ara verilen duruşmaya, öğleden sonra devam edecek.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.