1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. FETÖ'nün sağlık çalışanları davasında karar
FETÖnün sağlık çalışanları davasında karar

FETÖ'nün sağlık çalışanları davasında karar

Kırşehir'de FETÖ üyeliğinden yargılanan, aralarında doktorların da bulunduğu 8 sağlık çalışanına hapis cezası verildi.

A+A-

Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 11 sağlık personelinden, doktorların da aralarında yer aldığı 8'i hapis cezasına çarptırıldı.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, FETÖ üyeliği iddiasıyla tutuklu bulunan Abdullah Gökmen ve Ceyhan Erkılıç ile tutuksuz yargılanan 9 sanık ve avukatları katıldı.

Cumhuriyet savcısının mütalaasını alan mahkeme heyeti, sanıklara son kez söz verdi. Sağlık çalışanı sanıklar, FETÖ üyeliği suçlamasını kabul etmediklerini öne sürerek, tahliye ve beraat talep etti.

Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, "terör örgütü üyesi olmak" suçundan doktor Cengiz Ilgaç ile Abdullah Gökmen, Nafiz Aldemir ve Erol Alpaslan'a 6 yıl 3'er ay, Menşure Eş ve Ceyhan Erkılıç'a 5 yıl 22 ay, Fatih Çelik'e 3 yıl 1 ay, doktor Mehmet Erdoğan'a 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Erdoğan'ın cezasında hükmün açıklanmasının geri bırakılması maddesi uygulandı.

Tutuksuz 3 sanığın dosyalarını tefrik eden mahkeme heyeti, istinaf ve Yargıtay süreci nedeniyle tutuklu sanıkların adli kontrol kararıyla tahliyelerini kararlaştırdı.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.