1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. "FETÖ'nün 'terazi'si"
"FETÖ'nün 'terazi'si"

"FETÖ'nün 'terazi'si"

Uyuşturucu madde ticareti yapmakla suçlanan İran uyruklu Naci Şerifi Zindaşti'nin FETÖ firarisi eski savcı Zekeriya Öz'e “TERAZİ” kod adıyla gizli tanık olarak ifade verdiği ortaya çıktı. Bu ifadenin de Ergenekon operasyonlarının başlatılmasına sebep oldu

A+A-

İstanbul'daki organize suç örgütüne yönelik operasyon kapsamında tutuklanan İran uyruklu Naci Şerifi Zindaşti ile iki polisin de aralarında bulunduğu 6 şüpheliyle ilgili sevk yazısında, HTS kayıtlarıyla ortaya çıkan bağlantılara yer verildi. Zindaşti'nin Türkiye'de uyuşturucu madde ticareti faaliyetlerini yürüttüğü, hakkındaki soruşturmaların bir kısmının sahte kimlik bilgileriyle yapıldığı belirtilerek, şüphelinin FETÖ firarisi eski savcı Zekeriya Öz'e "Terazi" kod adıyla gizli tanık olarak verdiği ifadesinin Ergenekon operasyonlarının başlatılmasına sebep olduğu anlatıldı.

SAHTE KİMLİKLE CEZAEVİNDEN ÇIKTI!

Şüphelinin bu ifadeleri esas alınarak FETÖ'nün hedefleri doğrultusunda karar çıkarma gayesiyle Balyoz ve Hrant Dink cinayeti davasının hakimlerinin değiştirilerek, yerlerine FETÖ'nün hakim ve savcılarının atandığı vurgulanan yazıda, Öz'ün yönlendirmesiyle ve FETÖ'nün işine gelecek şekilde verdiği ifadeler sayesinde Zindaşti'nin cezaevinden sahte kimlikle çıkarak yasa dışı faaliyetlerine devam ettiği kaydedildi. Yazıda, ayrıca Zindaşti'nin örgüt mensupları ile PGP denilen kriptolu mesajlaşma programlarıyla irtibat kurduğu, talimatlarını bu sistemle ilettiği belirtildi.

indir-004.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.