1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Fiber İnternet Alt Yapısına 5 Yılda 1,8 Milyar Liralık Yatırım Yaptı
Fiber İnternet Alt Yapısına 5 Yılda 1,8 Milyar Liralık Yatırım Yaptı

Fiber İnternet Alt Yapısına 5 Yılda 1,8 Milyar Liralık Yatırım Yaptı

Turkcell Superonline Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, fiber internet altyapısına son 5 yılda 1,8 milyar lira yatırım yaptıklarını söyledi.

A+A-

Turkcell Superonline Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, fiber internet altyapısına son 5 yılda 1,8 milyar lira yatırım yaptıklarını söyledi. Özata, Türkiye’de ortalama internet hızının 2,8 mbps olduğunu, Turkcell Superonline’nın ise en düşük 25 mbps, en yüksek hızında bin mbps internet hızı kullandığını söyledi.

Abone merkezinde basın toplantısı düzenleyen Turkcell Superonline Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, altyapı çalışmaları ve 2013 yatırımlarına ilişkin bilgileri paylaştı. Özata, Türkiye genelinde 2008’den bu yana 32 bin kilometrelik altyapıyla 1 milyon 400 bin kullanıcıya fiber internet hizmeti sunduklarını ifade etti. Bu altyapı çalışmaları için 1,8 milyar lirayı harcandığını belirtti. Altyapı çalışmalarıyla Turkcell Superonline'ın en düşük internet hızının 25 mbps'ye yükseltildiğini belirten Özata, Türkiye’de ortalama internet hızının ise 2,8 mbps olduğunu ifade etti. Özata, ayrıca dünya genelinde 5 Avrupa ülkesinde kullanılan 1 bin mbps internet hızının Turkcell Superonline tarafından 12 ilde sunulmaya başlandığını açıkladı. Abonelerinin 1 GB büyüklüğündeki bir videoyu indirme hızının 2,8 mbps internet hızıyla 48 dakika sürdüğünü belirten Özata, “Turkcell Superonline ile bu hız 25 mbps ile 15 dakika, bin mbps ile 8 saniye sürüyor.” dedi. Fiber internet hattının sadece internet amaçlı kullanılmadığını belirten Özata, televizyon, ev telefonu, güvenlik, akıllı ev, internet üzerinde dosyalama gibi amaçlarla da kullandığını da kaydetti.

Antalya’daki çalışmaları hakkında da bilgi veren Özata, bugüne kadar 2 bin 600 kilometreden fazla fiber internet altyapısını oluşturduklarını kaydetti. Bugün itibariyle şehirde 100 bine yakın ev ve işyerine ışık hızında internet altyapısı getirdiklerini belirten Özata, evler dışında, bulut ve veri merkezi hizmetleri gibi toptan telekom çözümleri sundukları kurumsal abone sayılarının yaklaşık 180 olduğunu söyledi. Özata, Antalya'da evlerin yanı sıra otellere sağladıkları fiber internet aracılığıyla turistlerin tatil paylaşımlarını daha hızlı yaptıklarını kaydetti. Özata, Antalya'da belediye hizmetlerinin altyapısında ve kent güvenlik yönetim sisteminin de Turkcell Superonline’nın fiber altyapısının kullandığını da belirtti.
CİHAN

Fiber internet alt yapısına 5 yılda 1,8 milyar liralık yatırım yaptı

Fiber internet alt yapısına 5 yılda 1,8 milyar liralık yatırım yaptı

Fiber internet alt yapısına 5 yılda 1,8 milyar liralık yatırım yaptı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.