1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Finike Eğitim Gönüllüleri Kıbrıs’a Gezi Düzenledi
Finike Eğitim Gönüllüleri Kıbrıs’a Gezi Düzenledi

Finike Eğitim Gönüllüleri Kıbrıs’a Gezi Düzenledi

Antalya’nın Finike ilçesinden yavru vatan Kıbrıs'a gezi düzenleyen öğretmenler ilginç hatıralarla döndü.

A+A-

Antalya’nın Finike ilçesinden yavru vatan Kıbrıs'a gezi düzenleyen öğretmenler ilginç hatıralarla döndü. İlk kez Kıbrıs’ı gören gönüllü öğretmenler şehitliklerde hüzünlü anlar yaşadı.
Finike Eğitim Gönüllüleri Derneği (FEGDER) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gezi düzenledi. Öğretmen ve yöneticilerden oluşan 12 kişilik grup 2 gün Yeşilada'da kaldı. İlk gün katliam yapılan köylerden Atlılar, Muratağa ve Sandalları gezen gönüllü öğretmenler tarihi ve turistik yerlere de uğradı. Gazi Mağusadaki Lala Mustafa Paşa Camii'ne hayran kalan öğretmenler Kıbrıslı öğretmenlerle de fikir alışverişinde bulundu. Hz. Ömer Türbesi ve Kırklar Mescidi'ni de ziyaret eden grup, Kıbrıs Harekatı'nda çıkartma yapılan sahili de gezdi.
İlk kez yurtdışı gezisi düzenlediklerini belirten FEGDER Başkanı Sedat Alpuğuz, “Çok verimli bir gezi yaptık. Arkadaşlar ilk kez Kıbrıs’ı gördü. Kursal mekanların yanı sıra şehitlikleri de gezdik. Gittiğimiz gördüğümüz yerler bizi çok etkiledi. Kutsal mekanlar bizi duygulandırdı. Çok canlar yanmış, çok şehitler verilerek alınmış bu topraklar. Sık sık gidip gelinmeli ve ihmal edilmemeli. Bundan sonra da dernek olarak yurt içi ve yurt dışı gezileri düzenleyeceğiz.” dedi.
CİHAN

Finike Eğitim Gönüllüleri Kıbrıs’a gezi düzenledi

Finike Eğitim Gönüllüleri Kıbrıs’a gezi düzenledi

Finike Eğitim Gönüllüleri Kıbrıs’a gezi düzenledi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.