1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Fırat Kalkınma Ajansı, Projelere 34 Milyon Lira Kaynak Aktardı
Fırat Kalkınma Ajansı, Projelere 34 Milyon Lira Kaynak Aktardı

Fırat Kalkınma Ajansı, Projelere 34 Milyon Lira Kaynak Aktardı

Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerine hizmet verine Fırat Kalkınma Ajansı’nın, sözleşmeye bağlanan proje ve faaliyetlere toplam 34 milyon 258 bi...

A+A-

Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerine hizmet verine Fırat Kalkınma Ajansı’nın, sözleşmeye bağlanan proje ve faaliyetlere toplam 34 milyon 258 bin 423 lira kaynak aktardığı bildirildi.

Fırat Kalkınma Ajansı 2012 yılı 1. Olağan Toplantısı Battalgazi ilçesindeki tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Fırat Kalkınma Ajansı'nın sorumluluğunda bulunan Malatya, Bingöl, Elazığ ve Tunceli illerinden üyeleri ile Malatya Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hidayet Bozkurt, KOSGEB Merkez Müdürü Murat Seki, Malatya Aktif İşadamları Derneği Başkanı Muzaffer Erşan katıldı.

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, burada yaptığı konuşmada, 2011 yılı faaliyet raporu ve ajans içi denetim raporu hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Ajans olarak hedeflerine varmak için çalıştıklarını belirten Altunyuva, “Proje ve faaliyet destekleri açısından teklif çağrısı yönetimi ile sözleşmeye bağlanan toplam 34 milyon 258 bin 423 TL kaynak kullandırılmıştır. Bu kaynağın bağlı olan illere göre dağılımı; Bingöl yüzde 21, Malatya yüzde 35,3, Elazığ yüzde 32, 5 ve Tunceli yüzde 11,2’dir. Rakam bazında Malatya 12 milyon 92 bin 817 TL, Elazığ 11 milyon 123 bin 475 TL, Bingöl 7 milyon 176 bin 938 TL ve Tunceli 3 milyon 865 bin 191 TL olarak gerçekleşmiştir.” diye konuştu.

Fırat Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, dünyada kendini yoğun bir şekilde hissettiren ademi merkeziyetçi anlayışlar ve yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gibi yapılanmaların kaçınılmaz olduğunu söyledi. Bu süreçte yerel aktörlerin daha çok inisiyatif alması gerektiğini vurgulayan Gezer, her şeyin Ankara'dan belirlenmesinin sürdürülebilir ve çok anlamlı olmadığını belirtti. Bu amaçla kalkınma ajanslarının oluşturulduğunu dile getiren Gezer, Fırat Kalkınma Ajansı'nın da Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl'ü kapsayacak şekilde faaliyet gösterdiğini hatırlattı.

Toplantı, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda verilen yemek davetinin ardından Aslantepe gezisiyle sona erdi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.