1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. FLORYA ORMANI YOLA KURBAN!
FLORYA ORMANI YOLA KURBAN!

FLORYA ORMANI YOLA KURBAN!

Bakırköy Florya’da Vali Köşkü ile Atatürk Ormanlığı arasında kalan yol genişletme çalışmaları nedeniyle bölgedeki ormanlık alan yola katılıyor..

A+A-

Bakırköy Florya’da Vali Köşkü ile Atatürk Ormanlığı arasında kalan yol genişletme çalışmaları nedeniyle bölgedeki ormanlık alan yola katılıyor.

Çalışmalar kapsamında onlarca ağaç yerinden sökülerek başka yerlere taşındı. Orman arazisi kazılarak daha önce ağaçlık olan bölgeye beton atıldı. Yerlerinden sökülen ağaçlar nedeniyle yaklaşık 300 metreden fazla orman alanı bu müdahaleden etkilenmiş oldu. Çevre sakinleri ve uzmanlar, bu tür müdahalelerin ormanların doğal alanlarını ve ekosistemi tamamen bozduğuna dikkat çekti.

Ağaçların kesilmediğini söyleyen Atatürk Orman Çiftliği yetkilileri ise, sadece 10 ağacın yerinden sökülüp başka bir yere dikileceğini belirtiyor.

Projenin İBB Yol Bakım Müdürlüğü’nün yaptığı bir çalışma olduğunu söyleyen Avrupa Yakası Park Bahçeler Müdürlüğü Florya Bölge Şefi Erol Yılmazgil, “İBB Yol Bakım Müdürlüğü’nün yaptığı bir çalışma. Gerekli yerlerden izinler alınmış. Bize sadece bilgi amaçlı bir yazı geldi. Orman Bakanlığı’ndan 25 yıllığına alınan karar doğrultusunda bölgede yol genişletme çalışmaları yapılıyor.” diye konuştu. Yılmazgil, arazide herhangi bir ağaç kesimi yapılmadığını, bazı ağaçların başka bölgelere taşındığını söyledi.

Ağaçların önemli olduğunu ancak yola da ihtiyaç olduğunu söyleyen mahalle bakkalı Ümit yalçın, Vali Köşkü'ne ait arazinden de yol alınabilirdi ama bildiğimi kadarıyla mahkemelik bir durum var. Sanıyorum onlar da izin vermiyorlar. Orman da izin vermiyor.” dedi.

Mahalle sakinleri de , yol genişletme çalışmaları kapsamında valiliğe ait alandan duvarın geri çekildiğini, bazı ağaçların da kesildiğini söyledi.



CİHAN

Florya Ormanı yola kurban!

Florya Ormanı yola kurban!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.