1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ford Otosan Genel Müdürü Yenigün: İhracatla Birlikte 317 Bin Satış Yaptık
Ford Otosan Genel Müdürü Yenigün: İhracatla Birlikte 317 Bin Satış Yaptık

Ford Otosan Genel Müdürü Yenigün: İhracatla Birlikte 317 Bin Satış Yaptık

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Türkiye otomotiv pazarında 2012 yılında 812 bin adetlik satış gerçekleşirken, Ford Otosan olarak iç pazarda toplam 112 bin adet, ihracatla birlikte toplam 317 bin adetlik satış elde etmekten büyük mutluluk duyuyo.

A+A-

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Türkiye otomotiv pazarında 2012 yılında 812 bin adetlik satış gerçekleşirken, Ford Otosan olarak iç pazarda toplam 112 bin adet, ihracatla birlikte toplam 317 bin adetlik satış elde etmekten büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.

        Yenigün, yaptığı açıklamada, 2012'nin kendileri için başarı ve yeniliklerle dolu bir yıl olduğunu ifade etti. Bir milyar dolarlık yatırımlarını sürdürerek Kocaeli fabrikalarının yanına yeni fabrikanın temelini attıklarını belirten Yenigün, şunları kaydetti: "205 milyon Euro’luk sabit kıymet yatırımıyla hayata geçirdiğimiz Yeniköy fabrikamız, Ford Otosan’ın küresel pazar için ticari araç üretecek üçüncü fabrikası olacak. Ayrıca, Avrupa Yatırım Bankası’ndan 190 milyon Euro kredi alarak Gölcük fabrikamızda 3'üncü üretim hattımızı devreye alarak yeni nesil Transit modellerimiz olan Tourneo Custom ve Transit Custom’ı pazara sunduk. Bu yoğun çalışmalarımızın karşılığını, sektörümüzün dünyadaki en prestijli organizasyonlarından ödüller kazanarak aldık. 1.0 EcoBoost motorumuz '2012 Yılın Motoru' seçildi. Yeni Ranger 2012 Yılın Pick-up’ı, Transit Custom 2013 Yılın Ticari Aracı ve EuroNCAP 5 Yıldız sahibi ilk ve tek ticari araç unvanını kazandı. Ford Otosan mühendisleri tarafından geliştirilip İnönü fabrikasında üretilen Cargo 1846T de, '2013 Yılın Kamyonu' yarışmasında üçüncü seçildi. B-MAX, AutoBest 2013 Ödülü ile bizi taçlandırdı. Başarımızda kuşkusuz teknolojinin demokratikleştirilmesine olan önemli katkılarımız da etken oldu. En önemli ödülü ise müşterilerimizden aldık. Araçlarımızı tercih ederek, bizi 11’inci kez lider yaptılar. Tüm Türkiye’ye teşekkür ediyorum.” CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.