1. HABERLER

  2. TV - SİNEMA

  3. Fotoğraf Kareleri Çin'in Sincan Bölgesini Eskişehir'e Taşıdı
Fotoğraf Kareleri Çinin Sincan Bölgesini Eskişehire Taşıdı

Fotoğraf Kareleri Çin'in Sincan Bölgesini Eskişehir'e Taşıdı

Vali Kadir Koçdemir, Eskişehir’in çifte başşehirliği kapsamındaki ilk etkinlik olan “En Yakın Çin: Sincan” isimli fotoğraf sergisini açtı.

A+A-

Vali Kadir Koçdemir, Eskişehir’in çifte başşehirliği kapsamındaki ilk etkinlik olan “En Yakın Çin: Sincan” isimli fotoğraf sergisini açtı. Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP)'nun verdiği "Artist FIAP (AFIAP)" unvanına sahip Dr. Sefa Ulukan’ın Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ndeki sergisine, Dekan Prof. Dr. Recai Dönmez evsahipliği yaptı. Sergiye, Koçdemir’in yanısıra kurum ve kuruluş temsilcileriyle kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Vali Koçdemir, açılışta yaptığı konuşmada serginin, Eskişehir’in kültür başkentliği ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras başkentliği kapsamında 2013 yılının ilk etkinliği olduğunu belirterek, “Bilhassa sanatçımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi. Konuşmaların ardından Dr. Ulukan, fotoğraflara ilişkin hatıra ve anekdotlarını anlattı. 2006 yılında uluslararası bir organizasyonla Sincan’a ilk defa çağrıldığında, davetin Ankara’nın Sincan ilçesi için yapıldığını zannettiğini ifade ederek, “Çin’de Sincan diye bir bölge olduğunu o gün öğrendim.” şeklinde konuştu. Türkiye’nin 6 bin kilometre uzağındaki Sincan’a gittiğinde aynı dili konuşan ve aynı inanca sahip Türklerle karşılaşıp büyük şaşkınlık yaşadığını aktaran Ulukan, “5 yaşındaki çocukla da, 105 yaşındaki amcamla da aynı dili konuşmanın keyfini çıkardım. Girdiğim her yerde, ‘Müslim misin?’ diye sorup bağırlarına bastılar. Gitmemle dönmem arasındaki duygu yüküm çok farklıydı.” dedi. Sefa Ulukan’ın, fotoğraflarla bir Uygur düğününü de baştan sonra anlattığı sunumu, orada bulunanları duygulandırdı. Türkiye’deki düğün törenleriyle Uygur düğünleri arasındaki büyük benzerlikler dikkat çekti.

Vali Kadir Koçdemir, sunum tamamlandıktan sonra beraberindeki yöneticilerle birlikte eserleri tek tek inceleyerek Dr. Ulukan’dan bilgi aldı. Sergi, 28 Şubat 2013 tarihine kadar devam edecek. CİHAN

Fotoğraf kareleri Çin'in Sincan bölgesini Eskişehir'e taşıdı

Fotoğraf kareleri Çin'in Sincan bölgesini Eskişehir'e taşıdı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.