1. HABERLER

  2. TV - SİNEMA

  3. FOTOĞRAFLARIN DİLİYLE 93 HARBİ
FOTOĞRAFLARIN DİLİYLE 93 HARBİ

FOTOĞRAFLARIN DİLİYLE 93 HARBİ

93 Harbi olarak bilinen 1877-1878 Osmanlı - Rus Savaşı'nda Kafkas Cephesi'nin tarihi kronolojisinin yer aldığı eser fotoğraf, gravür ve haritalarla desteklenmiş!

A+A-

Doç. Dr. Kürkçüoğlu, yaklaşık 5 yıllık bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıkartılan kitabın hazırlanmasında çeşitli dillerde çıkan bilimsel yazı, fotoğraf, gravür ve haritalardan yararlanıldığını ifade etti. Yaklaşık 250 fotoğrafın yer aldığı ve birinci sınıf kuşe kağıda basılan eserin, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın kültür yayınları arasında yayımlandığına vurgu yapan Doç. Dr. Kürkçüoğlu, "Tarihteki ismiyle 93 Harbi ya da 1877- 1878 Osmanlı Rus Harbi tarihimizde önemli bir yer tutmakta. Yayınladığımız eserde fotoğraf, harita ve gravürlerle 93 Harbi'ni anlatmaya çalıştık. Bu çalışmamıza katkı ve desteklerinden dolayı Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Bölge Müdürüne teşekkür ediyorum." dedi.

Orman ve Su İşleri Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer ise Osmanlı-Rus Harbi'nin gerçekleştiği Topdağı'ndaki Aziziye ve Mecidiye Tabyaları'nın Milli Park olarak kendi sorumluluk alanlarında olduğunu ifade etti. Kılınçer, Türk ve dünya tarihinde önemli bir yere sahip bulunan 93 Harbi'nin yaşandığı Doğu Anadolu ve Kafkas cephelerinin yeni nesillere tanıtılması ve tarih bilincinin oluşturulması amacıyla söz konusu kitabı yayımladıklarına vurgu yaparak, "Tarih ve doğa çok önemli iki kavram. Kurum olarak tarihimizin önemli sayfalarından birisini oluşturan 93 Harbi'ni yeni kutulara öğretmek ve tanıtmak amacıyla kitabımızı yayımladık. Yine kurum olarak Nene Hatun Tarihi Milli Parkı'nın tanıtılması amacıyla da hazırladığımız 5 bin adet el broşürünü ziyaretçilere ve öğrencilere dağıttık." açıklamasında bulundu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.