1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fransız Aileden Çağrı: Bu Organizasyonu Ülkemize Taşımamız Lazım
Fransız Aileden Çağrı: Bu Organizasyonu Ülkemize Taşımamız Lazım

Fransız Aileden Çağrı: Bu Organizasyonu Ülkemize Taşımamız Lazım

140 ülkeden 11. Türkçe Olimpiyatları için gelen Türkçe sevdalısı öğrenciler ve aileleri İstanbul’da akşam yemeğinde buluştu.

A+A-

140 ülkeden 11. Türkçe Olimpiyatları için gelen Türkçe sevdalısı öğrenciler ve aileleri İstanbul’da akşam yemeğinde buluştu. Olimpiyatlar için Fransa’dan gelen öğrenci velileri, olimpiyatların bu kadar devasa olduğunu tahmin etmediklerini ve görünce şaşırdıklarını dile getirdiler. Öğrenci velilerinden Pascale Durand, "Medyatik olarak biz Fransızlıklar bunu ülkemize taşımamız lazım." dedi.

Ortaköy Polis Evi Sosyal Tesisleri’nde buluşan öğrenciler ve veliler şarkı söyleyip, halay çekti. Programa katılan Fransız öğrenci velilerinden Pascale Durand, olimpiyatları daha önceden bildiğini fakat işin içine girince daha çok anladığını belirtti. Durand, "Geleceğin çocuklarla olacağını düşündüğümüz için olimpiyatlara katıldık. Önceden de bu olimpiyatları duymuştuk ama işin içine girdiğimizde daha çok olayı anladık. Olimpiyatların daha çok duyulmasını istiyoruz. Medyatik olarak biz Fransızlıklar bunu ülkemize taşımamız lazım. Bu olağanüstü organizasyona hala şaşkınlıkla bakıyoruz. Türkler birbirine çok bağlı, buradaki bağlılıkla sınırlı kalmayıp dünyaya bağlanıyorlar ve bu bizi çok etkiliyor." şeklinde konuştu.

Pascale Durand’ın eşi Fredenic Durand da oğlunu grupta saksafon çaldığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı: "Bu muhteşem organizasyonda yer almaktan dolayı gerek diğer aileler gerek dünyanın her yerinden gelen öğrencilerle aynı ortamda bulunmaktan dolayı büyük onur ve mutluluk duyuyorum. Organizasyon tek kelime ile müthiş. Çok etkilendim. Bundan önce İzmir’deydik. Şimdi buradayız Ankara’ya gideceğiz. Bu toplum içinde olmaktan dolayı çok çok mutluyum. Organizasyonu tertip edenlere teşekkür ediyorum."

Nathalie Beguin da Türkçe Olimpiyatları’nın dünyada tanıtılması gerektiğini belirterek, projenin dünyaya örnek olmasını istediklerini kaydetti. Türkiye’de oldukları için mutlu olduklarını aktaran Beguin, organizasyonu farklı anladıklarını ve organizasyonun içinde olarak programı doğru tanıdıklarına dikkat çekti. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.