1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Gaski, Kendi Enerji Verimliliğini Planlıyor
Gaski, Kendi Enerji Verimliliğini Planlıyor

Gaski, Kendi Enerji Verimliliğini Planlıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi GASKİ Genel Müdürlüğü ile İpekyolu Kalkınma Ajansı arasında GASKİ yönetim binasının enerji etüdünün yapılması için proje hibe destek anlaşması imzalandı.

A+A-

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi GASKİ Genel Müdürlüğü ile İpekyolu Kalkınma Ajansı arasında GASKİ yönetim binasının enerji etüdünün yapılması için proje hibe destek anlaşması imzalandı.

GASKİ Genel Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen imza programına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, GASKİ Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy, İpek Yolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan, Büyükşehir Belediyesi ve GASKİ yetkilileri katıldı. Proje ile GASKİ yönetim binasının enerji etüdünün yapılarak verimlilik artırıcı projelerin çalışılıp, çıkan senaryolar üzerinden en uygunu seçilerek uygulama projelerinin hazırlanması ve enerji kimlik belgesinin alınması amaçlanıyor. Hibe destek anlaşması imza programında konuşan Başkan Güzelbey, “Çağımız enerji çağıdır. Dünyada önemli olan en değerli olan konulardan bir tanesi de enerji ve enerji verimliliğidir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak enerji verimliliğine çok önem veriyoruz. Enerjinin daha az sarf edildiği, ekolojik kent planlamasını Gaziantep’te gerçekleştiriyoruz. Kendi binalarımızın enerjisini verimli olarak kullanılması için de birçok projeler yapıyoruz.” dedi.

GASKİ Genel Müdürlüğü, İpek Yolu Kalkınma Ajansı arasında 2013 yılı doğrudan faaliyet destek programı kapsamında GASKİ Yönetim Binası için bir enerji renovasyon proje başvurusunda bulunduklarını vurgulayan Güzelbey, fizibilite ve binanın enerji verimlilik artırıcı uygulama projeleri için toplam 70 bin TL destek alındığını kaydetti.

BU PROJELER KENTİMİZE VE BELEDİYEMİZE GELİR SAĞLIYOR

2010 yılından beri İpek Yolu Kalkınma Ajansı ile mali işbirliği programları gerçekleştirdiklerini aktaran Güzelbey, “Bu programlar kentimizde yaşayan insanların yaşam kalitelerini yükseltilmesinin yanı sıra belediyemize mali anlamda kar getirici uygulamalar oluyor. GASKİ Genel Müdürlüğü ile 2010 yılı mali destek programı kapsamında Humanız Bölgesi’nde yer alan deri tabaklama ve bağırsak işleme tesislerinin yarattığı problemleri önlemek adına 373 bin TL destek alınmış, 2011 yılı içinde söz konusu işletmeler için kanal ve fiziksel arıtma tesisi tamamlanarak devreye alındı.” diye konuştu.

2011 yılında yine İpek Yolu Kalkınma Ajansı desteği ile gerçekleştirilen, şehirdeki mevcut su kaynak ve yapılarından elde edilebilecek enerji potansiyelini belirlemek amacıyla mikro ölçekli hidroelektrik tesisi kurulmasına yönelik 52 bin TL değerindeki destek çalışmasının fizibilitesi de tamamlandığını belirten Güzelbey, “GASKİ Genel Müdürlüğü ve İpek Yolu Kalkınma Ajansı arasında bugün imzalanan 70 bin TL’lik GASKİ Yönetim binasının enerji etüdünün yapılması için proje hibe destek anlaşması bu iki kurumun kent için işbirliklerinin bir göstergesidir. İpek Yolu Kalkınma Ajansı yetkililerine teşekkür ediyoruz. Bu projenin kentimize hayırlı olmasını dilerken, diğer şehirlere de emsal teşkil etmesini umuyoruz” şeklinde konuştu.

İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan da “İpekyolu Kalkınma Ajansı olarak kurulduğumuz günden bu yana bize destek sağlayan, Belediye Başkanımız başta olmak üzere ekibine teşekkür ediyorum. İpek Yolu Kalkınma Ajansı olarak güzel bir proje aklımıza geldiğinde, onlarla paylaşalım, birlikte bir şeyler yapabilir miyiz diye düşünüyoruz. Bu nedenle en önemli paydaşımız olduğunuz ve bizlere sunduğunuz destekler için de teşekkür ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.