1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. GAZA 70 TL KOTASI
GAZA 70 TL KOTASI

GAZA 70 TL KOTASI

Gazda 70 TL kotası tüketiciyi kızdırdı!!

A+A-

Tüketiciyi ve İklimi Koruma Derneği, ön ödemeli sayaç kullanan abonelere gaz satışında 70 liralık sınır getirildiğini belirterek, “Bu suçtur! Bu suçun tanımı karaborsa, stokçuluk ve fırsatçılıktır” dedi.

Başkent Doğalgaz tarafından ön ödemeli sayaç kullanan her aboneye bir seferde 70 TL’den fazla gaz satışı yapılmaması tepkilere neden oldu. Tüketiciyi ve İklimi Koruma Derneği Genel Başkanı Ali Çetin ise, ‘Doğalgaz karneye bağlandı’ ifadesini kullanarak yapılan işin karaborsacılık ve vurgun olduğunu iddia etti. Uygulamanın vatandaşlar ve esnafın tepkisini çektiğini aktaran Çetin, bu konuda derneklerine de çok sayıda şikayet geldiğini söyledi.

SUÇ DUYURUSU

Uygulamanın Tüketici Yasası’na aykırı olduğunu hatırlatan Çetin şöyle dedi: “4077 sayılı yasanın 5. Maddesi’nde çok açık ve net olarak bu belirtiliyor. Yasa maddesi çok açık olup satıcı; doğalgaz satışını kendisi tarafından belirlenen miktar, sayı veya ebat gibi koşullara bağlayamaz. Bu suçtur. Bu suçun tanımı karaborsa, stokçuluk ve fırsatçılıktır. Biz her ne kadar Türkiye’de adalet sisteminin çok hasta olduğunu düşünüyorsak da yine de Ankara’da halen savcı ve yargıçların olduğuna inancımızı koruyarak savcılara suç duyurusunda bulunuyoruz. Tüketicilere ise bir çağrımız var. Tüketici örgütlerinde hakkımızı gelin birlikte arayalım.”

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI!..

Sınırlamaya CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka’dan da tepki geldi. Konuyu meclis gündemine taşıyan Nazlıaka, yazılı soru önergesi verdi. Vatandaşların bilgi almak için Başkent Doğalgaz’ı aradığında “Bu uygulamayla Başkent Doğalgaz’ın hiçbir bir ilgisi yoktur, karar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından alınmıştır, biz sadece uyguluyoruz. Bu uygulamanın amacı kartlı sayaçların değiştirilmesi için vatandaş üzerinde baskı oluşturulmasıdır” yanıtı verildiğini öne süren Nazlıaka, şu soruları yöneltti: “Bu kararın kanuni dayanağı nedir? Bu uygulamayla vatandaşın kamu mal ve hizmetlerinden yararlanma hakkı gasp edilmiyor mu? Bu konuda açılan idari ve adli soruşturma var mıdır? 70 TL miktarı doğalgaz satış sınırı hangi kriterlere göre belirlenmiştir? 70 TL’nin üzerinde gaz tüketen vatandaşlarımızın bu ihtiyacı nasıl karşılaması öngörülmektedir?"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.