1. HABERLER

  2. EGELİ ETKİHABER

  3. GAZETECİ GÖZÜYLE ‘EXPO’
GAZETECİ GÖZÜYLE ‘EXPO’

GAZETECİ GÖZÜYLE ‘EXPO’

EXPO İÇİN, MEDYA TEMSİLCİLERİ NE DEDİ?

A+A-

-GAZETECİ GÖZÜYLE ‘EXPO’-

MEDYA TEMSİLCİLERİ, EXPO İÇİN NE DEDİ?

Egeli Etkihaber, Türkiye ve İzmir’in büyük uğraş verdiği EXPO 2020 Fuarı’nı alabilmek için attığı adımları sıcağı sıcağına takip etmeyi sürdürüyor..  Devletin zirvesinin de yakından izlediği bu adımlarda Türkiye diğer aday ülkelerin bir adım önünde gözüküyor. Türkiye özellikle geçen hafta Paris’te yapılan ikinci sunumla adeta şov yaptı. İzmir, Paris'te Uluslararası Sergiler Bürosu'nun (BIE)151'inci Genel Kurulu'nda yaptığı sunumla EXPO 2020 için rakipleri Rusya'nın Ekaterinburg, Tayland'ın Ayutthaya kenti, Birleşik Arap Emirlikleri'nden Dubai ve Brezilya'nın Sao Paolo kentinden bir adım öne çıktı.

Mehmet Öz muhteşemdi!!

EXPO’yu yönlendirenlerin ikinci sunumda, derslerini çok iyi çalıştığı görüldü. Birinci sunumdaki eksiklikler ikinci sunumda yoktu. Defne Samyeli’nin sunuculuğunu üstlendiği EXPO seferinde Mehmet Öz’ün yaptığı konuşmalar EXPO’nun kazanılması için çok önemliydi..

İzmir EXPO 2020’ye ev sahipliği yapmalı..

Ünlü doktor Mehmet Öz konuşmasında, “İzmir'de Akdeniz diyetini benimseyen bir yaşam stili var. Bu yaşam ameliyattan daha iyi sonuç veriyor. Bunu 2020'de bütün dünya ile paylaşabiliriz. Kalbinizin atması için İzmir EXPO 2020'ye ev sahipliği yapmalı..” derken kentin yerel sahibi, seçilmişi sıfatıyla kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da 2020 yılında tüm dünyayı İzmir’de tek tek ağırlayıp misafir etme sözü verdi.

Bizimle beraber olmaya hazır mısınız?

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise, hükümetin İzmir'e EXPO 2020 için tam destek verdiğini hatırlattı. Bakan Akdağ, sağlık alanında 10 yılda çok önemli reformlar gerçekleştirdiklerini belirterek yaptıkları reformları EXPO 2020'nin"Herkes İçin Sağlık" temasına dayandırdıklarını söyledi. İzmir, EXPO ikinci sunumunda hem seçilen konuşmacılar, konuşmaların içeriği ve görsellik açısından rakiplerine fark attı.

15 bin feette EXPO söyleşisi

Peki! İkinci sunumu yakından izleyen gazetecilere göre durum neydi? İzmirli gazetecilerin görüşleri nelerdi? İşte onu da Egeli Etkihaber’i yakından takip eden arkadaşımız Ufuk TÜRKYILMAZ’ın röportajında buluyoruz.

Ufuk Türkyılmaz’ın Paris dönüşü THY’nin TK 1824 sayılı seferinde üstelik 15 bin feet yükseklikte yaptığı söyleşiyi Egeli Etkihaber’de sizlerle paylaşıyoruz:

SİVİL-DEVLET DESTEĞİNİN BİRLEŞTİĞİ TEK ÜLKE

Milliyet Gazetesi İzmir Temsilcisi Hamdi Türkmen sunum yapanların isabetli seçildiğini belirterek, aday beş ülke arasında sivil inisiyatif desteğiyle devlet desteğinin birleştiği tek ülkenin bizim ülkemiz olduğunun altını çizdi. Türkmen, İzmir tanıtım filmini yeterli bulmadığını, filmde yabancıları cezbedecek bir konseptin olmadığını söyledi.

İzmir bir adım öne çıktı!..

Zaman Gazetesi’nin İzmir Temsilcisi Vahit Yazgan, EXPO’nun ikinci sunumda dersine çok iyi çalıştığını belirterek süreci yönlendirenlerin hikâye anlatmak yerine temaya odaklanmasının yerinde olduğundan söz etti. Yazgan, İzmir’in ikinci turdaki seçimlerinin EXPO’da bir adım öne çıkmasına neden olduğunu söyledi.

Süre Aşımına Dikkat

Gözlem Gazetesi’nin sahibi Çetin Gürel ise, sunumun mükemmelliğinden söz ederken, sunum sırasında yaşanan zaman aşımına dikkat çekti. Gürel, bu tür organizasyonlarda süre aşımının aleyhte kabul edildiğini vurguladı.

Sayısal olarak çoğunluğa sahiptik

STAR Gazetesi İzmir temsilcisi Ahmet Kaplan da, “En güçlü temsil oranına ve sayısal olarak çoğunluğa sahip olan ülke bizdik. Salonda Türkiye’nin hâkimiyeti vardı. Konuşmacıların seçimi İzmir’i bir adım öne çıkardı” derken, Ege Telgraf Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Aylin Süphandağlı da Kaplan gibi birinciye oranla ikinci sunumun çok iyi hazırlandığına dikkat çekti. Süphandağlı, EXPO 2020 sürecinde İzmir’in yapacağı isabetli seçim ve dikkatli adımlarla ilerleyen süreçte daha da ön plana çıkacağını vurguladı.

Öz ve Arkas’ın konuşmaları önemli

Dünya Gazetesi’nin Temsilcisi Serap Zeybek ise, birinci sunumun bir film kurulumunda hazırlandığını, sunumu bir sinemada film izler gibi izlediklerini belirtti. Zeybek ikinci sunumda ise, konuşmacıların çok iyi seçildiğini Öz ve Arkas’ın konuşmalarını çok beğendiğinin altını çizdi. Zeybek salondaki delege sayısına dikkat çekerek sunumun salonda bulunmayan delegelere de gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Görsel anlamda iyi hazırlanmamız gerekli

Egeli Sabah’ın Yazı İşleri Müdürü Engin Uğur Ağır, 2015’i 2020 ya kıyaslarsak bu sunumda Mehmet Öz farkı ön plana çıkıyor şeklinde konuştu. Ağır görsel sunum olarak daha iyi hazırlanılmasının gerektiğini vurgularken, aday ülke Rusya’nın bu yöndeki çalışmalarına dikkat çekti. Kanal 35 Genel Müdürü Nurettin Memur süre aşımı dışında her şeyin mükemmelliğinden söz ederken, Yeni Şafak Gazetesi İzmir Temsilcisi Vahap Dabakan sunumun birinci sunumdan daha güzel olduğunu, Mehmet Öz ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın, EXPO’nun temasına uygun konuşmalarını olumlu bulduğunu kaydetti.

İZMİR DAHA HAZIR

Anadolu Ajansı İzmir Temsilci Muammer Başkan da sunumu beğenenlerden.. Başkan ikinci sunumun daha profesyonelce hazırlandığını savunurken EXPO sürecinde İzmir’in rakiplerine oranla daha hazır olduğuna dikkat çekti!

Gazete temsilcilerinin cevaplarını değerlendirecek olursak, görünen o ki İzmir ikinci sunumda Paris’te gerçekten de şov yapıp rakiplerinin bir adım önüne geçmiş durumda..

EGELİ ETKİHABER olarak, İzmir’i Paris’e eksiksiz hazırlayan herkese sonsuz teşekkürler…

"EGE’NİN İMBATI ÜZERİNİZE OLSUN…"

untitled.png

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.