1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. "Gazetecilere Çifte Bayram Yaşatan Herkese Teşekkür Ediyoruz"
Gazetecilere Çifte Bayram Yaşatan Herkese Teşekkür Ediyoruz

"Gazetecilere Çifte Bayram Yaşatan Herkese Teşekkür Ediyoruz"

Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca, 10 Ocak Basın Bayramı’nın kutlandığı gün yıpranma payını geri getirerek ikinci bir bayram yaşanmasını sağlayan milletvekillerine teşekkür etti.

A+A-

Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca, 10 Ocak Basın Bayramı’nın kutlandığı gün yıpranma payını geri getirerek ikinci bir bayram yaşanmasını sağlayan milletvekillerine teşekkür etti.

Hükümetin, 2008 yılında yaptığı düzenleme ile 10 Ocak Gazeteciler Bayramı'na adını veren yıpranma hakkını gazetecilerin elinden aldığını hatırlatan Koca, "Basın meslek kurallarına bağlı kalarak kamuoyunun aydınlatılması, sosyal kültürel ve diğer konularda bilgilendirilmesi yönünden kamu görevini yerine getiren basın çalışanları önemli bir görevi yerine getirmektedir. Bağımsız basın kuruluşları aynı zamanda güçlü demokrasinin de teminatıdır. Bu görevi çoğunlukla zor ve olumsuz şartlar altında kalmalarına rağmen sorumluluk duygusuyla yerine getirmektedirler. Zorluklar içinde toplumun bilgilendirilmesi, ışık tutulması ve aydınlatılması gibi kutsal bir görevi yerine getirmekte olan basın mensuplarının yıpranma payı hakkıydı. Bunun iade edilmesi çok anlamlıdır. Katkısı olan herkese çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu’nda, sigortalı lehine düzenlemeler içeren ve 4, 5 milyon vatandaşı ilgilendiren tasarı kabul edilerek yasalaştı. Hükümet, milletvekilleri ile gazetecilerin 2008’de yapılan yasal düzenleme ile iptal edilen yıpranma haklarını yeniden verdi. Bu düzenleme ile her iki meslek grubu da erken emekli olmaya hak kazandı. Bir yıllık çalışma karşılığında 90 günlük fiili hizmet zammı (yıpranma hakları) gazetecilere, milletvekillerine ve dışarıdan atanan bakanlara iade edildi. Böylece, gazeteci ve milletvekilleri her 4 yılda, 1 yıl fazla çalışmış sayılarak, bu süre 5 yıl olarak hesaplanacak. Gazetecilerin elde ettikleri fiili hizmet zammının toplamının yarısı kadar süre, emeklilik yaş hadlerinden düşecek. Milletvekilleri için ise söz konusu sürenin tamamı emeklilik yaş haddinden indirilecek. Düzenleme, fiili hizmet zammı süresinin kaldırıldığı 2008 yılı ekim ayı itibarıyla geçerli sayılacak.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.