1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gaziantep, 140 Ülkenin Çocuklarına Hazır
Gaziantep, 140 Ülkenin Çocuklarına Hazır

Gaziantep, 140 Ülkenin Çocuklarına Hazır

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin Gaziantep etkinliği için hazırlıklar tamamlandı.

A+A-

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin Gaziantep etkinliği için hazırlıklar tamamlandı. Gaziantepli vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi ve Nilüfer Kültürlerarası Dostluk ve Ahenk Derneği organizesinde, 6 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek programda Türkçenin çocuklarını ağırlamayı bekliyor.

    Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen çocuklar, 6 Haziran Perşembe günü saat 20.30’da Kamil Ocak Stadyumu’nda Gazianteplilere hünerlerini sergileyecek. Organizasyonla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, “140 ülkede, adını bile duymadığımız, haritada çoğunun yerini gösteremediğimiz ülkelerde bir Türk okulunun olması Türkçe bilenlerin olması, Türkiye Cumhuriyeti’nin de geldiği yerin göstergesi açısından önemlidir. 10 yıldır bu olimpiyatların çatısı altında buluşan bu öğrenciler her yıl farklı bir slogan ve söylemle dünyaya sevgi dostluk barış adına mesaj vermekte. 11’ncisi düzenlenen olimpiyatların dünyada hak ettiği konuma gelmesi, Türkçenin yaygın konuşturulması amacıyla yapılan çalışmalar büyük bir emeğin ürünüdür. Önceki yıllarda hayal bile edilemezdi.” diye konuştu.

    Türk okullarında eğitim gören çocukların ileride belki de ülkelerinin milletvekili ya da başbakanı olabileceğini kaydeden Güzelbey, “Bir ülkenin Başbakanının Türkçe bildiğinin bu memleket için ne kadar faydalı olduğunu düşünebiliyor musunuz?“ şeklinde konuştu.

    Güzelbey, Türkçenin çocuklarını Gaziantep’te en iyi şekilde ağırlayacaklarını da sözlerine ekledi.

    Nilüfer Kültürlerarası Dostluk ve Ahenk Derneği Başkanı Cahit Erbalcı da toplantıda organizasyonun Türkiye genelinde gerçekleştireceği faaliyetlere de vurgu yaptı. Erbalcı, şunları söyledi: “5 kıtadan, dili, dini, rengi farklı 2 bin öğrenci, şarkı, şiir, dilbilgisi yazma ve güncel konuşma, halk oyunları, tiyatro gösterileri ve kısa film gibi 19 farklı kategoride hünerlerini sergileyecek. Gaziantep etkinliğini ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Nilüfer Kültürlerarası Dostluk ve Ahenk Derneği olarak ortak düzenlemekteyiz.” CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.