1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Gaziantep Büyükşehir İtfaiyesi Dünya İle Deneyimlerini Paylaştı
Gaziantep Büyükşehir İtfaiyesi Dünya İle Deneyimlerini Paylaştı

Gaziantep Büyükşehir İtfaiyesi Dünya İle Deneyimlerini Paylaştı

Almanya’nın Frankfurt şehrinde düzenlenen, 15 ülkenin itfaiye teşkilat yöneticilerinin katıldığı Uluslararası Yangın Sempozyumu’na Türkiye’yi temsilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi katıldı.

A+A-

Almanya’nın Frankfurt şehrinde düzenlenen, 15 ülkenin itfaiye teşkilat yöneticilerinin katıldığı Uluslararası Yangın Sempozyumu’na Türkiye’yi temsilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi katıldı. Gaziantepli yetkililer gerçekleşen sempozyumda deneyimlerini dünya ülkeleri ile paylaştı.

Amerika, Kanada, Belçika, İrlanda, Avusturya, İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan ve Fransa başta olmak üzere 15 ülkenin itfaiye teşkilatlarının yöneticileri Frankfurt kentinde düzenlenen Uluslararası Yangın Sempozyumu katıldı. Sempozyumda Türkiye’yi temsilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi katıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu’nun başkanlığında Almanya’ya giden Gaziantep heyetinde İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım, İtfaiye Eğitim ve Denetim Şube Müdürü Mustafa Koldar ile Dış ilişkiler Daire Başkanlığı AB Müdürlüğü personeli Şahin Çetin yer aldı.

İtfaiyeciliğin gelişmesi, meslek hastalıkları, yangın nedenleri, vatandaşa daha kaliteli hizmet ve itfaiye personelinin meslek içi eğitimi konularında sunumların yapıldığı sempozyumda konuşan Settar Çanlıoğlu, itfaiye teşkilatlarının çok kutsal bir görevi ifa ettiğini belirtti. Settar, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak amaçlarının şehirde meydana gelen yangın olaylarının önüne geçebilmek için vatandaş eğitimlerinin ve yangın güvenlik denetimlerinin yaygınlaştırılması gerekli olduğunu vurguladı.

Gaziantep itfaiye teşkilatı hakkında bilgi veren İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım, “Gaziantep itfaiye teşkilatımız modern hizmet binaları, konusunda uzman personelleri, son teknolojik araç ve gereçlerle gece-gündüz, bayram-tatil gözetmeksizin 365 gün 24 saat teyakkuz halinde, vatandaşımızın kötü günlerinde her an yanında olan bir teşkilattır” dedi.

Yangınların en aza indirilmesi için vatandşların eğitilmesine dikkat çeken Yalım, yürüttükleri çalışmalar 2012 yılında eğitim ve denetimde yüzde 69 artış sağlandıklarını kaydetti.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.