1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Gaziantep Kim'den 2012 değerlendirmesi
Gaziantep Kimden 2012 değerlendirmesi

Gaziantep Kim'den 2012 değerlendirmesi

Gaziantep Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'nden 2012 YILI DEĞERLENDİRMESİ..

A+A-

-2012 YILI DEĞERLENDİRMESİ-

"GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Gaziantep – Kilis – Şanlıurfa illerinde bulunan bağlı Gümrük ve Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlükleri ile gerçekleştirdiği operasyonlarda;

133 olayda 10.549.689 TL’lik kaçak eşya ele geçirildi.. Ele geçirilen başlıca eşyalar ise; cinsel içerikli haplar, oto yedek parçaları, cep telefonu, sigara, ceviz vb. gıda maddeleri, tıbbi cihaz, otomobil, akaryakıt vb. eşyalardır.

Kaçakçılık ile etkin mücadele artarak devam edecektir! Kaçakçılık ile mücadeleye devam ederken teşkilat, AB Standartlarında geliştirdiği etkin kontrol mekanizmalarıyla da ülkemize giriş veya çıkış yapan kişi – eşya ve taşıtların kontrollerini de çok kısa bir sürede gerçekleştirmiştir.

Bu anlamda Gaziantep ili ve bölgemiz başarılı bir yıl geride bırakmış olup, 2011 yılına göre 2012 yılında % 19.3 artış ile 5.9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirmiştir. Toplam ihracatının 4.4 milyar dolarlık bölümü Gaziantep Gümrük Müdürlüğü'nden yapılmış olup bir önceki yıla göre artış oranı % 18’dir. İhracat denildiği zaman ilk akla gelen illerimizin başında olan Gaziantep’e Gümrük teşkilatı olarak hizmet etmekten büyük bir onur duymaktayız. 2013 yılında sivil toplum kuruluşlarımızla, ticaret erbabımızla etkin iletişim ve koordinasyon artarak devam edecektir.

Bölge Müdürlüğü tasfiyelik hale eşyaların ülke ekonomisine kazandırılması için eşya satışlarına da devam etmekte olup, 2012 yılında gerçekleştirdiği 58 satış ile 2.515.370 TL gelir elde edilmiştir.

Ayrıca Suriye’deki olaylar nedeni ile ülkemiz tarafından düzenlenen yardım organizasyonları içinde teşkilatımız üzerine düşen görevi valilikler ve yardım kuruluşlarıyla yakın koordinasyon içerisinde layıkıyla yerine getirmiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.