1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gaziantep Sanko Üniversitesi Sağlıkta Eğitim Hizmeti Verecek
Gaziantep Sanko Üniversitesi Sağlıkta Eğitim Hizmeti Verecek

Gaziantep Sanko Üniversitesi Sağlıkta Eğitim Hizmeti Verecek

Gaziantep'e Sanko Üniversitesi kurulmasına ilişkin kanun, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayı sonrasında Resmi Gazete’de yayımlandı.

A+A-

Gaziantep'e Sanko Üniversitesi kurulmasına ilişkin kanun, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayı sonrasında Resmi Gazete’de yayımlandı.

Sağlık Bilimleri alanında eğitim verecek olan Sanko Üniversitesi, bir devlet, iki vakıf üniversitesinin bulunduğu Gaziantep’in dördüncü üniversitesi olarak, kentin eğitim üssü olma sürecine önemli katkı sağlayacak. SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Sanko Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye’de sağlık alanında eğitim verecek güçlü bir üniversite olacaklarını söyledi.

Üniversitenin Türkiye ’nin sağlık alanında iyileşme yaşanmasında önemli bir rol oynayacağını vurgulayan Abdulkadir Konukoğlu, üniversitenin kuruluşu ile sağlık sektörü altyapısı ve insan gücünde iyileşmeler sağlanacağı bilgisini verdi. Konukoğlu, kurulacak araştırma hastanesi yanında, Türkiye’nin tek çatı altında en büyük özel hastanesi olan Özel Sani Konukoğlu Hastanesi sayesinde Sanko Üniversitesi’nin, kaliteli hizmet, araştırma, teşhis ve tedavi sunumu noktasında hiçbir sorunla karşılaşmayacağına dikkat çekti. Sanko Üniversitesi bünyesinde tıp fakültesi, hemşirelik, beslenme ve diyetetik, fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümlerinden oluşan sağlık bilimleri fakültesinin bulunacağını vurgulayan Konukoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sanko Üniversitesi’nin sağlık bilimleri alanında sembol yükseköğretim kurumu olmasını hedefliyoruz. Hızlı bir şekilde çalışmalarımızı tamamlayacağız. Akademik ve idari kadrolarımızın yanı sıra, fiziki altyapıyı da eksiksiz tamamladıktan sonra 2014-2015 akademik döneminde eğitime başlamayı amaçlıyoruz. Üst düzey sağlık eğitimi verecek olan Sanko Üniversitesi, Gaziantep’e ve Türkiye’ye hayırlı olsun.”
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.