1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 'Gaziantep’in Diğer Şehirlere Liderlik Etme Çabası Sürecek'
Gaziantep’in Diğer Şehirlere Liderlik Etme Çabası Sürecek

'Gaziantep’in Diğer Şehirlere Liderlik Etme Çabası Sürecek'

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, şehrin Türkiye’nin gözbebeği olduğunu söyleyerek, “Her zaman Anadolu’daki diğer şehirlere liderlik etme çabasının süreceğine inanıyoruz.

A+A-

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, şehrin Türkiye’nin gözbebeği olduğunu söyleyerek, “Her zaman Anadolu’daki diğer şehirlere liderlik etme çabasının süreceğine inanıyoruz.” dedi.

Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) yeni yönetimine iadeyi ziyarette bulundu. GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ile yönetim kurulu üyelerini bir kez daha kutlayan Vali Ata, GSO’nun ilimizdeki en önemli meslek kuruluşlarından birisi olduğunu söyledi. Ata, Gaziantep’in yakaladığı başarıda sanayicilerin büyük katkısı olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti: "Gaziantep’in sanayisinin, ihracatının, ticaretinin bugüne gelmesinde sizler başta olmak üzere üyelerinizin çok büyük katkıları var. 100 bine yakın insanımız sanayi sektöründe istihdam ediliyor. Geçen yıl 6 milyar dolara yakın ihracat yaptınız, bu yıl 7 milyar dolar ihracat hedefliyorsunuz. Bunlar tamamen sizin kişisel çabalarınız, Gaziantepli sanayicilerimizin girişimciliği sayesinde oldu. Bundan sonra daha iyi olacağına inanıyorum. Yeni görevinizde sizlere başarılar diliyorum.’’ Gaziantepli insanların genlerinde sanayicilik bulunduğunu, girişimcilik ruhunun çok yüksek olduğunu belirten Ata, kentin çok daha ileriye gitmesinde bu faktörün önemli olduğuna işaret etti. Vali Ata, "Ciddi, büyük bir yatırım’’ olarak nitelediği 5. Organize Sanayi Bölgesi’nin bitmesiyle birlikte Gaziantep’in potansiyelinin daha yukarı çıkacağını kaydetti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu da destekleri için Vali Ata’ya teşekkür ederek, "Ortak akılla hareket ederek, bütün sanayiciler ve ticaret erbabımızla el ele vererek Gaziantep’i daha ileriye taşımak ve bir dünya şehri yapmak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz’’ diye konuştu. Konukoğlu, önümüzdeki dönem içinde çok daha farklı projeler ortaya koyarak, Gaziantep’i bir basamak daha yukarı çıkarmak istediklerini bildirdi. GSO kurulduğu günden bu yana görev alan çalışma arkadaşlarının hepsinin kentin başarısında büyük emekleri olduğunun altını çizen Konukoğlu, şöyle dedi: "Biz onların bıraktığı bayrağı alarak, daha ileri taşımak üzere genç bir ekiple birlikte çalışıyoruz. Bize teslim edilen bu bayrağı çok daha ileriye götürüp, bizden sonra gelecek nesillere bırakmayı arzu ediyoruz. Gaziantep Türkiye’nin gözbebeği, Anadolu’nun gözbebeği. Her zaman Anadolu’daki diğer şehirlere liderlik etme çabasının süreceğine inanıyoruz. 2023 vizyonundaki hedefimiz 30 milyar dolar ihracat. Gaziantepli sanayiciler olarak, bunu başarabilmek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz.’’


CİHAN

'Gaziantep’in diğer şehirlere liderlik etme çabası sürecek'

'Gaziantep’in diğer şehirlere liderlik etme çabası sürecek'

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.